Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Septimiu Bourceanu, senator – „Nu există un război în PNL Constanța. Relația cu PSD este una de dialog, nici mai mult, nici mai puțin”

ro

15 Apr, 2022 00:00 1732 Marime text
  • Proiecte de peste trei miliarde de lei depuse prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny de primarii constănțeni
  • Există o notă de pesimism în rândul constănțenilor privind șantierele din Constanța dar ele vor fi închise în mare parte anul viitor
  • Tabere din PNL Constanța sau centri de putere, cum preferați se văd cu ochiul liber

 
 
Sunt proiecte de peste trei miliarde de lei pentru asfaltarea drumurilor, rețele de gaze sau alimentare cu apă și canalizare depuse prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny de primarii constănțeni.

Ce șanse există ca acestea să fie finanțate, o dată cu suplimentarea programului cu peste 15 miliarde lei pentru construcția și modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de gaze, am discutat ieri la ZIUA LIVE cu senatorul , Septimiu Bourceanu.


„Eu cred că foarte multe localități vor primi și al doilea proiect. Cum se alocă, cum se împart?

Există discuții în coaliții despre criterii care să fie obiective. Există UAT-uri care au atras fonduri europene și sunt premianți în acest domeniu.
În următoarea perioadă vor fi stabiliți acești indicatori. Din punctul meu de vedere, în județul Copnstanța trebuie să aducem cei mai mulți bani pentru fiecare proiect în parte. 

Dialogul dintre autorități trebuie să se întâmple constant. Cel mai important lucru este ca în perioada următoare să se stabilească criteriile.
Trebuie să facem tot ce ține de noi să promovăm proiectele”, explică Bourceanu.
 
Despre șantierele din Constanța
 
„Până în 2023, mare parte din șantiere vor fi închise”, a mai spus Bourceanu la ZIUA LIVE.
 
El a adăugat că știe că există o notă de pesimism în rândul constănțenilor privind această problemă.

„Sunt lucruri care nu au fost făcute și a trebuit să luăm decizia să le facem.

Eu cred că lucrurile se vor rezolva, se vor închide șantierele. Așa se face, așa se construiește. Este foarte aglomerat, este mult praf.

Magistralele de agent termic trebuiau schimbate. E ca atunci când îți renovezi casa.

Toată lumea vrea să scape de șantier. Șțiu unele erori de proiectare la anumite șantiere.

Nu pot eu să vă spun care sunt termenele, dar pot să spun că în anul 2023 foarte multe șantiere vor fi închise”, a mai afirmat senatorul PNL.
 
Bourceanu a vorbit și despre investiția din Portul Constanța pentru dezvoltarea infrastructurii, măsură anunțată chiar ieri de premierul României.
 
„De-a lungul timpului, portul a fost numit plămânul României. Eu cred că trebuie să devină o prioritate. Dacă dezvolți Portul Constanța, dezvolți și economia României”, a explicat Bourceanu.


 
În PNL Constanța nu este niciun război”
 
Și tot la ZIUA LIVE am încercat să lămurim dacă schimbarea conducerii partidului la nivel național va declanșa și un război pentru putere în PNL Constanța.

Tabere din PNL Constanța sau centri de putere, cum preferați se văd cu ochiul liber.

L-am întrebat pe senatorul PNL care este în același timp și prim-vicepreședinte al organizației județene dacă schimbarea liderul național va aduce cu sine și schimbări în teritoriu.

În traducere liberă, dacă unii dintre greii partidului vor dori cu orice preț să se impună.

Primarii liberali fac un adevărat slalom între conducerea organizației și președintele Consiliului Județean, liberal și el, deoarece la partid se împarte lobby-ul iar la CJC se impart,banii.

Senatorul PNL, Septimiu Bourceanu spune că nu există un război în organizația Constanța și că nu ar exista nici mai multe tabere (n.r. echipe), că se comunică, dar ca peste tot mai există și divergențe de opinii.

În plus, Bouceanu subliniază faptul că „fondurile necesare pentru dezvoltarea UAT-urilor nu pot fi furnizate doar de Consiliul Județean și de aceea există programe naționale sau europene prin care pot fi accesate fonduri.

Eu cred că este foarte bine că există dialog pe paliere. Conteaază foarte mult că există o echipă pe fiecare segment pentru ajutorul UAT-urilor”.
 
Referitor la relația dintre PNL și PSD pe plan local, senatorul Bourceanu spune că „există o relație normală de dialog, nici mai mult, nici  mai puțin”.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE Proiecte de peste trei miliarde de lei depuse de UAT-urile din județul Constanța prin programul de investiții Anghel Saligny

ZIUA LIVE. Proiecte de peste trei miliarde de lei depuse de UAT-urile din județul Constanța. Cum se împart banii din Anghel Saligny?


Interviul integral poate fi urmărit aici:


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii