Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:57 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Preotul de la biserica de lemn din Parcul Tăbăcărie a lansat în mediul online campania „Încalţă un copil sărman”

ro

14 Oct, 2021 14:20 1634 Marime text
  • Preotul Claudiu Banu de la biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie intenţionează, cu sprijinul comunităţii, să ofere încălţăminte de iarnă pentru 1.000 de copii din satele sărace din județ.
  • Campania se desfăşoară în perioada 6 octombrie – 6 noiembrie.
  • Pentru fiecare pereche de încălţăminte donată, parohia va achiziţiona o altă pereche.

Claudiu Banu, preotul parohul de la biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie, implicat în multe campanii umanitare și proiecte sociale a lansat în mediul online campania „Încalţă un copil sărman”.
 

Eu de fapt nu fac nimic. Sunt un mesager al oamenilor carer vor să facă lucruri frumoase. Vedeam tineri venind cu cutii în brațe la biserică. Se făcea un șir. Un altfel de șir. Le-aș face oamenilor un îndemn să fie alături de preoți. Degeaba încerci dacă nu primești un ecou. E doar o voce care strigă, mai spune părintele.

Oameni cu suflet trimit colete din toate colțurile lumii.

Vor trimite colete din Mali, din Emiratele Arabe, Spania , Italia . Eu ma bucur că dăm dovadă că suntem oameni care avem suflet. Copiii sunt nevinovati.  Niciun copil nu trebuie să sufere, a spus părintele.


Părintele a subliniat importanța educației.

Educația, cultura, școala, ne scot din sărăcie. Am găsit foarte mulți copii inteligenți în mediul rural. 

M-am implicat total și mă implic total în creșterea lor. Altfel nu se poate, explică părintele.

Oamenii cu probleme sunt oameni ca și noi  Vreau să le dau totul. Așa ei redevin oameni normali, mai spune preotul Banu.


Preotul intenţionează, cu sprijinul comunităţii, să ofere încălţăminte de iarnă pentru 1.000 de copii din satele sărace din judeţ.
Campania se desfăşoară în perioada 6 octombrie – 6 noiembrie. Pentru fiecare pereche de încălţăminte donată, parohia va achiziţiona o altă pereche.

Discutăm despre această campanie și despre cum vă puteți alătura acestui demers, joi, 14 octombrie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE chiar cu inițiatorul acesteia, părintele Claudiu Banu.

Încălţămintea va fi distribuită în perioada 8-9 noiembrie.

Preotul paroh Banu Claudiu de la Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina a implementat mai multe proiecte sociale în comunitatea parohială, iar în cursul lunii august a inaugurat, la Techirghiol, un aşezământ pentru copii abandonaţi.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii