Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:21 17 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Claudiu Banu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina“ Constanța, despre mizeria din Parcul Tăbăcărie - „Mă doare sufletul! Zi de zi aceeași situație. Nu caut vinovați, ci remediere”!

ro

17 Jul, 2019 00:00 1761 Marime text
Parcul Tăbăcărie este la fel de murdar ca şi lacul cu acelaşi nume. Dacă custodele lacului este Administraţia Bazinală de Apă „Dobrogea Litoral”, parcul este administrat de Primăria Constanţa. Lipsa de educaţie şi bun simţ a unora dintre constănţeni, dublată de lipsa de reacţie din partea autorităţilor care ar trebui să verifice dacă responsabilii cu curăţenia din municipiu îşi fac datoria (n.r. fie că este vorba despre firma de salubritate, asistaţii social sau Serviciul Public Spaţii Verzi), l-a determinat pe Claudiu Banu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina“ Constanța, să scrie pe pagina sa de socializare: Mă doare sufletul! Zi de zi aceeași situație. Nu caut vinovați, ci remediere. În zadar ne îngrijim, noi, cei care slujim această parohie să fie frumos dacă vin alții și calcă în picioare toată osteneala noastră”.

Primăria Constanţa s-a sesizat şi a precizat că a trimis postarea părintelui la Direcţia Servicii Publice şi o echipă se va deplasa în zonă pentru igienizare. „Încă de anul trecut în zonă au fost amplasate ghene de mari dimensiuni, în parcarea din zonă, tocmai pentru ca trecătorii să arunce ambalajele, ştiut fiind faptul că în zonă este şi un McDrive”, susţin reprezentanţii municipalităţii.
O enoriaşă Biserica „Sfântul Mina“ este de părere că municipalitatea ar trebui să monteze camere video, să majoreze contravaloarea amenzilor şi cei certaţi cu bunul simţ să fie obligaţi să presteze muncă în folosul comunității fix în zona cu pricina.

Un alt credincios consideră că „cel mai bine îl scoţi din amorţeală pe om când îl arzi la buzunar, şi amenzile ar fi un mod cred suficient. Şi un copil înţelege că nu e bine să bage mâna în foc, prima oară se arde, a doua oară nu mai pune mâna”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii