Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiu ISU Dobrogea Plan roşu de intervenţie. Biserica Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie riscă să piară în flăcări (galerie foto+video)

ro

25 Nov, 2016 12:26 4967 Marime text
Un apel la 112, primit în jurul prânzului anunţa un incendiu violent care a cuprins Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parcul Tăbăcărie din Constanţa. Lăcaşul de cult a fost inundat de fum şi riscă să piară mistuit de flăcări. Când a izbucnit focul, în interiorul bisericii se aflau preotul, dar şi mai mulţi enoriaşi. 
 
Echipaje de pompieri şi paramedici au sosit de urgenţă la locul incendiului, unde luptă cu flăcările şi se străduiesc să evacueze oamenii în siguranţă din incinta bisericii. Din cauza gravităţii evenimentului, a fost declanşat Planul roşu de intervenţie.
 
Acesta este scenariul complex după care, astăzi, are loc în Parcul Tăbăcărie, un amplu exerciţiu al militarilor de la ISU Dobrogea. 

„Am răspuns pozitiv solicitării ISU Dobrogea de a simula un incendiu la biseica noastră, pentru faptul că este un obiectiv important pentru municipiul Constanţa şi este frecventat de multă lume. În acest moment suntem în plin exerciţiu şi ne bucurăm că ISU a decis să desfăşoare aici acest exerciţiu. E mai bine să previi, decât să te vezi în faţa faptului împlinit“, a declarat preotul paroh al Bisericii Sf. Mare Mucenic Mina, Claudiu Banu. 


Şi pentru că exerciţiile de acest gen sunt menite să corecteze erorile ce pot surveni în timpul intervenţiilor, reprezentanţii ISU Dobrogea vor şti unde să nu amplaseze cortul pentru trierea victimelor. Asta deoarece, în timpul exerciţiului de astăzi, s-a observat cum apa folosită la stingerea incendiului, se scurgea tocmai în direcţia în care era amplasat cortul. 

sursa foto + video: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii