Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:03 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Preotul Claudiu Banu Eu de fapt nu fac nimic. Sunt un mesager al oamenilor care vor să facă lucruri frumoase

ro

14 Oct, 2021 14:50 1085 Marime text
  • Claudiu Banu, preotul parohul de la biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie, implicat în multe campanii umanitare și proiecte sociale a lansat în mediul online campania „Încalţă un copil sărman”.

Știți cine m-a primit cu bine în această parohie? Copiii m-au primit cu zâmbetul pe buze și m-au îmbrățișat. Am să fiu eu însumi și voi fi alături de copiii. Noi avem o problemă, adulții. Copiii sunt nevinovati.  Niciun copil nu trebuie să sufere, spune părintele.

Oamenii cu probleme sunt oameni ca și noi. Vreau să le dau totul. Așa ei redevin oameni normali, mai spune preotul Banu.


Preotul a spus că există un plan pentru a înființa un așezămât pentru bătrâni.

Venind cu pomelnicul, o bătrânică a spus: Văd ce faceți pentru copii, dar pentru noi bătrănii ce faceți?
Eu de fapt nu fac nimic. Sunt un mesager al oamenilor care vor să facă lucruri frumoase. Am răbdarea de la Dumnezeu. De la Dumnezeu de fapt vin toate.Banu are în plan și să construiască un spital de pediatrie.

 Am făcut prea puțin. Singurul meu regret este că n-am făcut mai mult. Eu trebuie să fac primul pas. De la mine pleacă totul. Au venit oamenii la mine. Prin exemplul meu, nu am rămas singur. O parohie e o comunitate . Când ne adunăm, e un fenomen. Dacă suntem uniți, mutăm munți, spune preotul.


Preotul Claudiu Banu de la biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie intenţionează, cu sprijinul comunităţii, să ofere încălţăminte de iarnă pentru 1.000 de copii din satele sărace din județ.

Campania se desfăşoară în perioada 6 octombrie – 6 noiembrie.

Pentru fiecare pereche de încălţăminte donată, parohia va achiziţiona o altă pereche.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii