Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:18 13 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Pr. Bertea - „Copilul care plânge în biserică uneori vorbește cu Dumnezeu. Noi nu-l putem înțelege, dar Dumnezeu îl ascultă“

ro

07 Apr, 2022 00:00 1000 Marime text
Părintele Dănuț Marius Bertea, în studioul ZIUA LIVE
  • Părintele Dănuț Marius Bertea, parohul Parohiei Buna Vestire, din Constanța, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 6 aprilie, de la ora 14.00.
  • „Copilul care plânge în biserică uneori vorbește cu Dumnezeu. Dar noi nu-l înțelegem ce spune. Dar Dumnezeu îl ascultă, este modul lui de a cânta, poate!“, spune părintele Dănuț Marius Bertea, parohul Bisericii Buna Vestire din Constanța.
  • Părintele a vorbit pe larg despre modul în care se pregătesc copiii care participă la acest concurs, despre cele cinci cateheze desfășurate și despre activitățile practice.
  • Foarte important, pe parcursul discuțiilor, parohul a atras atenția asupra faptului că prezența copiilor în biserică nu trebuie să supere pe nimeni, indiferent dacă aceștia fac gălăgie, fiind mici.
 
„Copilul care plânge în biserică uneori vorbește cu Dumnezeu. Dar noi nu-l înțelegem ce spune. Dar Dumnezeu îl ascultă, este modul lui de a cânta, poate!“, spune părintele Dănuț Marius Bertea, parohul Bisericii Buna Vestire din Constanța.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 6 aprilie 2022, de la ora 14.00, părintele a vorbit despre activitățile de dezvoltare personală care se desfășoară în cadrul parohiei, dar și despre Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic – educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației.
 
Părintele a vorbit pe larg despre modul în care se pregătesc copiii care participă la acest concurs, despre cele cinci cateheze desfășurate și despre activitățile practice.
 
Foarte important, pe parcursul discuțiilor, parohul a atras atenția asupra faptului că prezența copiilor în biserică nu trebuie să supere pe nimeni, indiferent dacă aceștia fac gălăgie, fiind mici.
 
„Câteva doamne în biserică s-au tulburat. Copilașii, fiind micuți, s-au jucat și au răsturnat o vază și s-a spart. Vaza respectivă era o vază frumoasă, cu chipul Mântuitorului pe ea. Una dintre doamne a reacționat puțin și a spus «Părinte, nu este normal să se întâmple acest lucru în biserică». Și atunci, am spus doamnei, foarte elegant și frumos: «Doamnă, nu are importanță ce sparg sau dărâmă copiii în biserică. Le cumpărăm. În biserică, îmi doresc foarte mult să am icoane vii. Copiii sunt icoane vii, care Îl arată pe Dumnezeu. Hristos nu este trist!»“
 
„Cum să oprească cineva un copil să vină la Hristos?!“
 
În continuare, părintele a adus aminte despre cele scrise în Evanghelie legat de cei mici:
 
„Știți ce a spus Hristos în Evanghelia de la Matei - «Lăsați copiii să vină la mine! A unora ca aceștia este împărăția Lui Dumnezeu.» De unde eu, ca preot, sau o doamnă, sau un domn, sau oricine ar fi în biserică, orice funcție ar avea acolo, cum să oprească un copil să vină la Hristos?! Încalcă porunca dumnezeiască. Copilul are prioritate în biserică!“
 
Totodată, părintele a subliniat și faptul că nu suntem concentrați în rugăciune dacă ne lăsăm să fie deranjați de ceea ce fac copiii în biserică:
 
„Și mai spun un lucru: dacă te deranjează un copil în biserică, înseamnă că tu nu ești în biserică, nu te rogi. Când tu te rogi, toată grija cea lumească de la noi s-o lepădăm, spune la Heruvimi. Înseamnă că noi nu am lepădat grija cea lumească, îl văd pe copil că se joacă, îl văd pe celălalt că se mișcă, m-a deranjat – înseamnă că nu sunt concentrat în rugăciune“.
 
Întreaga emisiune cu părintele Dănuț Marius Bertea, paroh al Parohiei Buna Vestire, din Constanța, poate fi urmărită aici:

 
 
 
 
Citește și
ZIUA LIVE. Părintele Dănuţ Marius Bertea, despre concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii