Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:17 22 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momente speciale pentru copiii din diverse centre Dănuţ Bertea, paroh al Bisericii „Buna Vestire“ - „Trebuie să ajutăm. Asta ne e menirea“

ro

08 Dec, 2017 00:00 2450 Marime text
Ce şanse sunt ca scrisoarea pe care i-o trimiţi lui Moş Crăciun să îşi găsească răspuns şi să primeşti ceea ce îţi doreai? Mai exact, ce şanse sunt să se întâmple asta pentru copiii fără familie? Un gând trist. Şi totuşi, în Constanţa, cu sprijinul părintelui Dănuţ Marius Bertea, paroh al Bisericii „Buna Vestire“, şi scrisorile acestor copii ajung la „Moşul“, care le citeşte şi apoi le aduce micuţilor ce îşi doresc.
 
Nu este uşor să îţi trăieşti copilăria într-un centru de plasament. De sărbători însă, parcă e mai greu ca oricând. Fie că eşti mic-mic, fie că eşti adolescent şi mergi la liceu, parcă simţi un gol în suflet când vezi entuziasmul colegilor la gândul cadourilor pe care le vor primi şi la felul în care vor petrece Crăciunul în familie. Pentru tine, e ca un duş rece. Şi totuşi, chiar şi pentru aceşti copii, sărbătorile pot însemna colinde şi bucurie, o pizza bună mâncată cu cei dragi şi chiar cadouri.
 
Părintele paroh al Bisericii „Buna Vestire“, Dănuţ Marius Bertea, ne-a povestit cum: „Am primit vizita a 50 de copii din cadrul Centrului «Albatros», din Constanţa. Liceenii l-au colindat pe Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, iar apoi au fost oaspeţii noştri la masă, unde am servit pizza, suc, fructe şi turtă dulce. Totul a fost pe placul lor, iar la final au sosit şi cadourile“.
 
Parohia „Buna Vestire“ nu se află însă la primul astfel de eveniment. Slujitorii Domnului ştiu că şi zilele festive, zilele onomastice trec altfel pentru micuţii din centre. Tocmai de aceea, periodic, părintele Bertea, alături de ceilalţi oameni pentru care expresia „a-ţi ajuta aproapele“ este o realitate şi nu doar un gând frumos, organizează mese speciale de zilele de nume ale copiilor din diverse centre. Sunt invitaţi toţi copiii, iar cadourile nu lipsesc.

„Încercăm cât de des putem să ajungem şi la familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, din Constanţa, dar şi din alte localităţi din judeţ. Ne ajută bunul Dumnezeu să îi ajutăm pe fiecare cum putem. Mergem şi îi colindăm, iar la final, le dăruim cadouri, alimente şi tot ce ne stă în putinţă să le facem sărbătorile frumoase“, a explicat părintele. Anul trecut, de sărbători, au primit sprijin 160 de copii. De asemenea, de hramul bisericii, în ziua de Buna Vestire, 650 de persoane au primit masa de prânz la parohie. Un gest ce poate fi considerat neînsemnat, dar care face o diferenţă imensă pentru persoana ce îl primeşte. „Anul acesta, încercăm să ajutăm minimum 100 - 150 de copii. Îi vor scrie Moşului ce îşi doresc să primească de Crăciun, apoi vor veni la biserică şi îşi vor da seama că scrisorile au ajuns la destinatar, căci fiecare va primi ceea ce şi-a dorit“, ne-a explicat părintele.
 
„Trebuie să ajutăm, trebuie să o putem face, să ne iubim aproapele ca pe noi înşine. Asta ne e menirea“, a conchis părintele Bertea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bumărul Vica 08 Dec, 2017 21:56 Părintele Bertea Danut este cu adevărat un model de urmat!