Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert extraordinar de colinde, la Parohia „Buna Vestire“ din Constanţa

ro

23 Dec, 2019 00:00 2947 Marime text
Enoriaşii Parohiei „Buna Vestire“ din Constanţa, îndrumaţi de părintele paroh Dănuţ Marius Bertea, pregătesc un concert excepţional de colinde, în seara de Ajun.
 
Unul din cele mai vechi repere ale creştinătăţii pe aceste meleaguri, colindele au însoţit de-a lungul veacurilor poporul român în întreaga devenire a sa. Astfel, colinda reprezintă o formă a istoriei vii a creştinismului la noi în ţară.
 
Vestea Naşterii Domnului în seara sfântă de Ajun era purtată cu bucurie din casă în casă, din om în om, de cei mai mici şi cei mai mari, uniţi în speranţa ce a adus-o cu Sine pe pământ Mântuitorul, prin Naşterea Sa.
 
Nu întâmplător, concertul de colinde susţinut mâine seară la Parohia „Buna Vestire“ se intitulează „Din străbuni noi colindăm“. Pentru acest eveniment, enoriaşii, sub calda îndrumare a părintelui Bertea, se pregătesc de mai bine de o lună. Frumoasele colinde pe care le au pregătite pentru oaspeţi sunt menite să aducă în suflete bucuria străveche a Naşterii Domnului, bucurie simplă şi pură la gândul mântuirii ce devine posibilă o dată cu Întruparea Mântuitorului.
 

Părintele Florian Popa, prieten al parohiei, invitat special

 
Invitatul special al evenimentului este părintele Florian Popa, a cărui voce a încântat mii de oameni în cadrul emisiunii Vocea României. 
 
Prieten al Parohiei „Buna Vestire“, cu sprijinul părintelui Marius Dănuţ Bertea, preotul Florian Popa le dezvăluie tinerilor şi tuturor celor interesaţi primele noţiuni din arta cântului vocal-instrumental, acompaniat de chitară.
 
În ce priveşte concertul extraordinar de colinde din seara de Ajun, acesta va avea loc la biserică, începând cu ora 19.00. „Vă aşteptăm să sărbătorim împreună Naşterea Domnului şi să ne bucurăm de acest mare dar!“, este invitaţia părintelui Marius Dănuţ Bertea.
 
Citeşte şi:
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii