Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. În timpul pandemiei am conștientizat importanța oamenilor din viața noastră, importanța unui zâmbet!

ro

14 Apr, 2021 00:00 1903 Marime text
  • Pandemiile ne pot afecta fizic, dar mai ales, emotional
  • Psihologul Raluca Cristina Dincu a explicat la ZIUA LIVE cum putem să avem grijă de noi, deoarece Covid 19 se vindecă, însă noi trebuie să căutăm să ne găsim echilibrul
  • Frica și anxietatea sunt firești în astfel de momente, însă, gestionarea stresului te va face atât pe tine, cât și pe cei din jur, să treceți mai ușor peste această perioadă
 
Pandemiile ne pot afecta fizic, dar mai ales, emoțional. Unii s-au îmbolnăvit, alții au fost nevoiți să se despartă temporar de cei dragi, alții au traversat adevărate tragedii prin pierderea definitivă a unor oameni dragi, mulți și-au pierdut slujbele iar alții s-au simțit pur și simplu singuri.

Psihologul Raluca Cristina Dincu a explicat la ZIUA LIVE cum putem să avem grijă de sănătatea mintală într-un moment în care se discută mult despre potențialele riscuri la adresa sănătății, deoarece Covid 19 se vindecă, însă noi trebuie să căutăm să ne găsim echilibrul.
Pandemia de coronavirus poate fi extrem de stresantă pentru mulți oameni. Frica și anxietatea sunt firești în astfel de momente, însă, gestionarea stresului te va face atât pe tine, cât și pe cei din jur, să treceți mai ușor peste această perioadă, spune psihologul clinician, Cristina Dincu.

Interviul video poate fi urmărit aici:

Dicționarul de psihologie socială definește termenul de stres psihic ca fiind o stare de tensiune, de încordare și de disconfort, determinată de agenții afectogeni, cu semnificație negativă, de frustrarea sau deprimarea unor stări de motivație, de dificultatea sau de imposibilitatea rezolvării unor probleme.
În timpul acestei pandemii, stresul poate include simptome precum:
-Frica și îngrijorarea privind propria sănătate, dar și a celor dragi
-Schimbări în rutina somnului și a stilului de viata
-Agravarea problemelor cronice
-Creșterea consumului de substante interzise, de alcool sau tutun.
Împărțășirea unor informatii relevante despre pandemie, înțelegerea riscurilor reale în raport cu fiecare dintre noi, poate să facă acceptarea pandemiei mai ușoară.
Sunt însă lucruri pe care le putem face fiecare pentru a scădea nivelul de stress sau teamă, iar atunci când ne simțim depășiți de situație, putem apela la ajutorul specialiștilor psiho-terapeuți.
“Tot ce am făcut noi în acest an de zile a influențat ceea ce se întâmplă. Este important să cerem ajutorul atunci când avem nevoie și să punem accent pe recunoștință, apreciind tot ceea ce avem în jur. ”, a transmis Raluca Cristina Dincu.
Vorbind despre purtarea măștii de protecție, psihologul Raluca Cristina Dincu spune că în timpul pandemiei am conștientizat importanța oamenilor din viața noastră, importanța unui zâmbet.

Psihologul a trags un semnal de alarmă, spunând că purtarea măștii de către copiii mici are efecte negative asupra dezvoltării cognitive, de aceea, trebuie să existe un echilibru, o măsură în toate.
 
“Este important modul cum gândim și cum acționăm, deoarece suntem conectați cu cei din jurul nostru”, a mai spus Cristina Raluca Dincu.

În loc de concluzii:
  • Frica este naturală și firească și ne ajutată să supraviețuim;
  • Trebuie să gândim pozitiv;
  • Informează-te din surse oficiale și sigure și nu sta conectat permanent la canalele de informații;
  • Pentru situații ce nu pot fi depășite se recomandă un consult de specialitate;
  • Amintește-ți toate proiectele de care nu ai avut timp până acum;
  • Fă sport, chiar și acasă;
  • Practică exerciții de relaxare și de recunoștintă.
Citește și:

ZIUA LIVE. Psihologul Raluca Cristina Dincu, detalii despre efectul purtării măștii de protecție

ZIUA LIVE. Psihologul Raluca Cristina Dincu, despre efectele pandemiei Covid-19 Nesiguranța a dus la o destabilizare emoțională

ZIUA LIVE. E timpul să vorbim despre cum ne-a afectat pandemia de Coronavirus!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii