Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Constănțenii trebuie sa știe adevărul în cazul termoficării!

ro

27 Oct, 2021 13:46 2632 Marime text
  • Mihaela Andrei este consilier local municipal, aflat la al doilea mandat
  • Aceasta activează în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură
  • Termoficarea dar și creșterea facturilor abonaților din sistemul centralizat este unul dintre subiectele pe care îl abordăm, joi, 28 octombrie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE

Mihaela Andrei este consilier local municipal, aflat la al doilea mandat și activează în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură.

Dacă vrem ca acest oraș să se schimbe în bine, aleșii locali trebuie să fie sinceri atât cu ei cât și cu constănțenii.

De pildă, constănțenii trebuie sa știe adevărul în cazul termoficării, să știe nivelul dezastrului și cât este de urgent să implementeze soluții cu costuri minime.

Termoficarea este unul dintre subiectele pe care îl abordăm, joi, 28 octombrie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE cu Mihaela Andrei, consilier local municipal PNL.

Aleșii locali au votat ca gigacaloria pentru populație să fie 250 de lei, prețul apei calde de consum este însă de 1.034 lei iar constănțenii se plâng de creșterea facturilor, începând din luna septembrie.

Când vor fi atrase cele 50 de milioane de euro pentru a moderniza rețeaua de transport, când va fi finalizată înlocuirea si modernizarea acestor rețele și de ce pierderile uriașe se regăsesc în facturile constănțenilor aflăm la ZIUA LIVE.

Mihaela Andrei a avut pe parcursul anului trecut intervenții în legătură cu situația RADET, între timp intrată în faliment, dar și cu urbanizarea necontrolată și interpelări legate de proiectele prinse în bugetul pentru anul precedent.

„Am pus în discuţie membrilor Comisiei dar și în şedinţele Consiliului Local multe probleme cu care se confruntă cetăţenii si pe care le-am considerat şi încă le consider imperios necesare să fie soluţionate. Am evidenţiat situaţia gravă cu care se confruntă Constanţa având în vedere cele peste 3500 de PUZ-uri aprobate în ultimii 20 de ani, care au dus la o lipsă de viziune de dezvoltare a Constanței. Am pus în discuţie și am evidenţiat în cadrul şedinţelor dar și în mod public, care au fost și sunt efectele pe care le-a generat lipsa PUG-ului: urbanizarea necontrolată, infrastructura de transport neadecvată, diminuarea spațiilor verzi, distrugerea parcurilor și a spaţiilor verzi, politica de dezvoltare incoerentă, subordonarea față de interesul privat și schimbarea majoră a PUG-ului cel vechi prin PUZ-urile excesive”, a notat Mihaela Andrei în raportul de activitate pentru anul 2020-2021.

Despre toate discutăm la ZIUA LIVE.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


 

Citește și:

Legea 215/2001, opțională?! Un singur ales local din CLM Constanța și-a depus raportul de activitate (documente)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii