Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu online cu Octavian Renea, laureat Steinway and Sons Tema este - Un tânăr constănţean cucereşte lumea prin clapele pianului

ro

01 Apr, 2015 14:50 2820 Marime text
Elev de excepţie al Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, Octavian Renea a studiat la Conservatorul Richard din München, avându-i ca mentori pe profesorii Vadim Suchanov şi Benedikt Koelhlen. În prezent, tânărul pianist trăieşte şi concertează în Germania, acolo unde şi predă la două instituţii: Münchener Musikseminar München şi Camerlocher Musikschule Murnau.

Drumul până la concertele din străinătate şi o carieră în muzică, în Germania, a fost însă unul lung şi a presupus extrem de multă muncă, pasiune şi dăruire. Altfel spus, a presupus cumva depăşirea limitelor.
Ce înseamnă sunetul muzicii pentru Octavian Renea? Cât de sinuos este, pentru un muzician, drumul către succes, către recunoaşterea internaţională? Când devine artistul un dascăl-model?

Discutăm despre aceste aspecte cu pianistul şi profesorul constănţean Octavian Renea, joi, de la ora 11.00, în cadrul unui interviu online în direct pe www.ziuaconstanta.ro.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Realizator: Ada CODĂU

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii