Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:13 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere avizul arhitectului-șef. PUZ-ul inițiat de Sigma Premium, în Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului (document+galerie foto)

ro

02 Dec, 2019 00:00 307 Marime text
Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța se va întruni în data de 5.12. 2019, având de analizat, potrivit ordinii de zi, mai multe solicitări.
Printre acestea se regăsește și cererea de emitere a avizului arhitectului-șef privind PUZ-ul pentru zona delimitată de str. Nicolae Iorga, al. Crizantemelor, al. Lăcrămioarei și bloc J2, inițiator SC Sigma Premium SA.
 
Luna trecută a avut loc și dezbatere publică organizată la sediul Primăriei Constanța, pentru PUZ-ul inițiat de Sigma Premium SA prin care s-a cerut reglementarea terenurilor în vederea diversificării funcțiunilor.
 
Terenul, cu suprafața de 1.303 mp, este proprietatea societății Sigma Premium SA. Documentația a fost elaborată conform articolului 32 din Legea 350/2001 și are ca obiect obținerea avizului de oportunitate pentru întocmirea PUZ, pe baza certificatului de urbanism nr. 3143 din data de 21 august 2018, eliberat de Primăria Constanța. În prezent, terenul este împrejmuit și ocupat de o clădire S+P+3 etaje, cu funcțiunea de spațiu comercial, birouri, locuințe, garaj.

Elaborarea acestora a fost declanșată de necesitatea de dezvoltare a parcelei din strada Nicolae Iorga nr. 20, aparținând Sigma Premium SA, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 523 din 26.07.2017. Terenul care a generat PUZ-ul este în prezent liber de construcții și este reglementat prin PUD-ul aprobat prin HCLM 489/23.09.2005. Acesta încadrează terenul studiat în zona de sediu administrativ și depozitări, S+P+3E. Se dorește diversificarea funcțiunilor și integrarea terenului care a generat PUZ în zona de reglementare cu funcțiuni mixte, constituită din terenurile aflate în zona de studio (vezi secțiunea „Documente”). 
 
Celelalte parcele aflate în zona de studiu sunt reglementate de PUG și RLU ale municipiului Constanța. Amplasamentul obiectivului este în zona centrală a municipiului Constanța, în cadrul cartierului Tomis II, în apropiere de Spitalul Județean de Urgență „Sf. Andrei”, aflat la intersecția bd. Tomis cu strada Nicolae Iorga. În vecinătatea imediată se află zone de locuințe colective și individuale. Suprafața studiată are cca 60 metri pe direcția N-S și 70 m pe direcția E-V. Teritoriul se învecinează astfel: la nord cu bloc G4 și aleea Lăcrămioarei; la sud cu strada Nicolae Iorga; la est cu aleea Crizantemelor și bloc J3; la vest cu bloc J2.  

Sigma Premium SA, în datele Registrului Comerțului    


Înființată în anul 2014, firma are sediul social în orașul Otopeni. Capitalul social subscris, de 2.990.000 de lei, integral vărsat, este compus din 299.000 de acțiuni nominative. Valoarea unei acțiuni este de 10 lei. Firma este controlată de Klonus Invest LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 50% din capitalul social, Atenus Invest LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 30% din capitalul social, și Esperius Invest LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 20% din capitalul social. Administrator este Diamantis Alexandros. Cenzorii firmei sunt: R&R Audit-Account Expert House SRL, reprezentat prin Radu Violeta, și Deloitte Audit SRL, reprezentat prin Mirea Ioana Alina. Sigma Premium SA se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
  
Citește și:
 
Dezbatere publică organizată la sediul Primăriei Constanța, pentru PUZ-ul inițiat de Sigma Premium SA

PUZ inițiat de Sigma Premium SA pentru un teren situat pe strada Nicolae Iorga din Constanța
 
Sigma Premium, firmă cu acționariat cipriot, investește în Constanța. Detalii (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii