Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:15 29 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Realizarea incubatorului de afaceri de către Mas Publishing & Partners SRL, la mâna Primăriei Constanţa (document)

ro

09 Feb, 2019 00:00 1433 Marime text

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa va analiza solicitarea de emitere a avizului arhitectului-şef pentru „Elaborare Plan Urbanistic Zonal delimitat de DN2A (bd. Tomis), zona RAJA şi drumuri de exploatare“. Iniţiator este SC Mas Publishing & Partners SRL.
 
Obiectivul propus prin prezentul PUZ este amplasat în judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, zona Palazu Mare, parcela VN 359/2, număr cadastral 248630, situat pe bulevardul Tomis (DN2A), în proximitatea complexului comercial TOM, conform certificatului de urbanism nr. 2743 din 18.07.2018, emis de Primăria Municipiului Constanţa.
 
Investiţia ce a demarat prezenta documentaţie de tip PUZ vizează ridicarea unei construcţii cu destinaţia de incubator de afaceri, având un regim de înălţime D+P+Mz+6E, urmând a fi realizat pe fonduri europene. Se au în vedere o serie de constrângeri generate de factorii din meniul extern a imobilului ce a generat PUZ, precum: subtraversarea de către echipamente publice (conducte de apă menajeră), situarea în zona de protecţie SC RAJA SA a zonei de protecţie faţă de drumul naţional DN2A şi posibilitatea ulterioară de lărgire a amprizei/dezvoltarea drumului de exploatare ce delimitează imobilul în discuţie pe latura laterală situată în sud-est.
 
Astfel, construcţia propusă cu destinaţia de incubator de afaceri va fi amplasată pe limita laterală de proprietate, situată spre nord-vest. Pentru a iniţia regimul de construire la bulevardul Tomis, şi anume - regim de construire predominant înşiruit/cuplat, excepţie prin documentaţia P.U.Z pentru parcele mai mari de 3000 mp, se admite regimul de construire izolat. Ridicarea unei astfel de construcţii (incubator de afaceri) determină realizarea ulterioară a unui front regim de construire înşiruit / cuplat la bulevardul Tomis, fiind o oportunitate de a susţine adecvat caracterul zonei din care face parte, echilibrându-l din punct de vedere funcţional şi estetic.
 
Reamintim că societatea Mas Publishing & Partners SRL a obţinut, pe data de 25 aprilie, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism nr. 1659, în vederea construirii unui imobil de şase etaje. Actul este eliberat pentru „Construire incubator de afaceri D+P+Mez+6e cu denumirea de «Mast 711», amplasare reclamă luminoasă şi totem, împrejmuire teren şi organizare de şantier“. Investiţia este realizată de SC Mas Publishing & Partners SRL şi SC Topocad Serv SRL.
 

Mas Publishing & Partners SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 2013, firma are sediul social în municipiul Constanţa şi provine din schimbarea sediului în alt judeţ. Capitalul social subscris, de 210 lei, integral vărsat, este compus din 21 de părţi sociale. Asociaţi persoane fizice sunt: Mihai Stebingăr, cu 95% din capitalul social, şi Felicia Stebingăr, cu 5% din capitalul social. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii firmei, care desfăşoară activităţi de arhitectură.
 
În anul fiscal 2015, firma cu patru salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 203.663 de lei şi un profit de 56.874 de lei. De asemenea, în anul 2016, Mas Publishing & Partners SRL a avut şase salariaţi, o cifră de afaceri de 636.851 de lei şi un profit de 100.515 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 13 salariaţi, cifră de afaceri de 1.267.548 de lei şi profit de 205.757 de lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Constănţenii, invitaţi la dezbaterea publică pentru PUZ-ul iniţiat de Mas Publishing & Partners SRL. Ce şi-a propus investitorul
 
Mas Publishing & Partners SRL va construi un incubator de afaceri în municipiul Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii