Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul inițiat de SC Arkas Shipping & Transport se află în consultare publică (DOCUMENTE)

ro

10 Feb, 2022 00:00 2044 Marime text
  • Municipalitatea a lansat în consultare, elaborarea PUZ pentru zona delimitată de Bd. Mamaia, Str. Ion Lahovari, Str. Călărași și Str. General Manu
  • Inițiatorul PUZ-ului este SC Arkas Shipping & Transport SA - sucursala Constanța iar elaborator: SC Mas Publishing  & Partners SRL
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul primăriei municipiului Constanța, în perioada: 08.02.2022 - 05.03.2022, la adresa: primarie@primaria-constanta.ro, sau prin poștă, pe adresa: Bulevardul Tomis nr.51, Et 1, camera 121
  • Comunicarea rezultatelor se va face pe 15.03.2022
 

 
Municipalitatea a lansat în consultare, elaborarea PUZ pentru zona delimitată de Bd. Mamaia, Str. Ion Lahovari, Str. Călărași și Str. General Manu.

Inițiatorul PUZ-ului este SC Arkas Shipping & Transport SA - sucursala Constanța iar elaborator: SC Mas Publishing  & Partners SRL.
Publicul este invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul primăriei municipiului Constanța, în perioada: 08.02.2022 - 05.03.2022, la adresa: primarie@primaria-constanta.ro, sau prin poștă, pe adresa: Bulevardul Tomis nr.51, Et 1, camera 121.
Comunicarea rezultatelor se va face pe 15.03.2022.
 
Regulamentul local de urbanism este o documentaţie cu caracter de reglementare care cuprinde prevederi referitoare la modul de utilizare a terenurilor, de realizare şi utilizare a construcţiilor şi a amenajărilor aferente acestora pe întrega suprafaţă a zonei studiate.
 
Zona studiată prin prezenta documentație este situată în municipiul Constanţa, în proximitatea zonei centrale, și este cuprinsă între bd. Mamaia, Strada Ion Lahovari, Strada Călărași și strada General Manu.
 
Amplasamentul ce a generat prezenta documentație este situat pe bd. Mamaia, nr 49.
 
Prevederile prezentului Regulament Local de Urbanism stabilesc reguli obligatorii aplicabile în limitele Planului urbanistic zonal (PUZ), contribuind la stabilirea condiţiilor şi limitelor de recunoaştere a dreptului de construire. La eliberarea certificatelor de urbanism se vor avea în vedere şi vor fi aplicate prevederile prezentului regulament local de urbanism, asigurându-se impunerea cerinţelor necesare pentru realizarea prezentelor prevederi.
 
Prezentul regulament local de urbanism, aferent Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.), conţine norme obligatorii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Autorizaţiile de construire se vor emite cu observarea şi respectarea prevederilor prezentului regulament.
 
La emiterea autorizaţiilor de construire se vor avea în vedere şi se va asigura respectarea, atât a prevederilor documentaţiilor de urbanism şi a regulamentelor locale, cât şi a tuturor actelor normative aplicabile care stabilesc cerinţe, sarcini ori condiţii speciale de utilizare a terenurilor şi/ sau un regim special pentru anumite categorii de terenuri ori construcţii. La emiterea autorizaţiilor de construire se vor lua măsurile pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii oamenilor şi pentru asigurarea respectării cerinţelor de protecţie a mediului.
 
Se introduc interdicţii temporare de construire pentru toate terenurile care prezintă vestigii arheologice (cunoscute sau descoperite în timpul operaţiunilor de construire) până la întocmirea proiectelor de punere în valoare a acestora sau până la descărcarea de sarcină arheologică a respectivelor terenuri.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția unui imobil, locuință de serviciu, sediu firma și garaj pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii