Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte imobiliare O familie trebuie să facă PUD pentru a construi o locuință individuală în municipiul Constanţa (DOCUMENT)

ro

07 Feb, 2024 17:00 3083 Marime text
  • Un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcție locuință individual, beneficiari, Alexandru-Costin Mănăilă și Anca-Maria Mănăilă a fost lansat în consultare publică de către Primăria Constanța. Elaborator este Arhitectonic SRL
  • Amplasamentul vizat de PUD este în Constanța, strada Limanului nr.8, număr cadastral 206313, conform certificatului de urbanism nr. 2472/17.10.2022
  • Obiectul prezentei documentații a fost generat de necesitatea modificării retragerilor minime, privind amplasarea imobilului propus – locuință individual (cu regim de înălțime D+P+1E), față de limitele laterale ale terenului în suprafață de 228mp
  • Publicul poate trimitere propuneri privind intenția de elaborare a PUD până pe 21.02.2024
 



 
Un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcție locuință individual, beneficiari, Alexandru-Costin Mănăilă și Anca-Maria Mănăilă a fost lansat în consultare publică de către Primăria Constanța. Elaborator este Arhitectonic SRL.

Amplasamentul vizat de PUD este în Constanța, strada Limanului nr.8, număr cadastral 206313, conform certificatului de urbanism nr. 2472/17.10.2022.

Obiectul prezentei documentații a fost generat de necesitatea modificării retragerilor minime, privind amplasarea imobilului propus – locuință individual (cu regim de înălțime D+P+1E), față de limitele laterale ale terenului în suprafață de 228mp.

Prezentul PUD, după aprobare va deveni instrument de reglementare urbanistică al Primăriei Municipiului Constanța, care va stabili condițiile de amplasare, dimensionare și conformare a obiectivului propus pe parcelă, în corelare cu funcțiunile și vecinătățile adiacente.

Planul Urbanistic de Detaliu va menționa modul specific de construire în raport cu funcționarea zonei și cu identitatea arhitecturală a acesteia, în baza unui studiu de specialitate; retragerile față de limitele laterale și posterioare ale parcelei; modul de ocupare al terenului; accesele auto și pietonale; conformarea arhitectural-volumetrică precum și conformarea spațiilor publice.

Terenul studiat, în suprafață de 228mp, se află pe strada Limanului, nr. 8, într-o zonă cu țesut urban constituit și vecinatate cu funcțiuni similare sau conexe. Terenul este înscris în cartea funciară a UAT Constanța cu numărul cadastral 206313, se afla în intravilan și are categoria de folosință "curți-construcții". Terenul află în zona de reglementare ZRL2a – caracterizată de locuințe individuale și colective mici cu maxim P+2 niveluri, situate în interiorul perimetrelor de protecție. Parcela este supusă reglementărilor PUG aprobat prin HCL nr. 653/25.11.1999, a cărui valabilitatea fost prelungită prin HCL nr.429/31.10.2018. Suportul cadastral (topografic) al terenului a fost avizat de către O.C.P.I. Totodată, s-a efectuat studiul geotehnic, finalizat cu concluzii favorabile în vederea construirii obiectivului propus, se mai arată în documentația aflată în consultare publică.

Publicul poate trimitere propuneri privind intenția de elaborare a PUD până pe 21.02.2024, prin e-mail: primarie@primaria-constanta.ro, prin poșta la adresă: Primăria Municipului Constanța, Bd. Tomis nr. 51, cam. 212, sau la Centrul de Informare Cetățeni din incinta City Park Mall, Bd. Al. Lăpușneanu, nr.116C.

PUD – construire locuință individuală, str. Limanului nr. 8, investitor Mănăilă Alexandru-Costin – etapa demarare consultare publică va intra în dezbatere și la Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism care se reunește 25.01.2024, începând cu ora 12:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1.
 
Alexandru-Costin Mănăilă, asociat unic și administrator la Winman SRL
 
În mai 2023, Primăria Constanța a eliberat un document de urbanism pentru societatea Winman SRL, care are sediul în municipiu.
 
Conform CU 1344 din 4 mai 2023, firma amintită dorește să efectueze amenajări interioar eși exterioare la corpurile C1,C3 și C4, realizare supantă la corp C4, extindere corp C3 cu un spațiu tehnic - lucrări realizate fără autorizație de construire conform proces verbal nr. 2308/2023; Refațadizare; Amenajări și recompartimentări interioare; Construire copertină/platformă betonată acoperită închisă parțil. Documentația are o valabilitate de 12 luni.
 
Despre Winman SRL
 
Firma este înființată în anul 2008 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Interioară 4, județul Constanța. Compania se ocupă de fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții.
 
Asociat unic și administrator este Alexandru Costin Mănăilă. El a mai avut două societăți, care în prezent sunt radiate – Transat Inc SRL și Interforest SRL.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

O firmă din municipiul Constanța dorește intrarea în legalitate cu niște lucrări. Ce document a obținut de la primărie?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii