Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:28 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea Grup SA, o nouă solicitare la APM Constanţa. Este vizat un magazin de retail. Va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (galerie foto + document)

ro

05 May, 2017 00:00 4924 Marime text
Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construirea unui imobil cu regim de înălţime parter + 1 etaj, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare mijloace publicitare, organizare şantier, amenajare accesuri auto şi pietonale“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Noul magazin va fi situat pe strada Industriei nr. 1, în zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, demolată în toamna anului trecut.
 
Am contactat-o pentru un punct de vedere pe Fotini Teodorescu, administrator special al Dobrogea Grup SA, dar aceasta nu a răspuns nici apelului telefonic, nici mesajului. Vom prezenta punctul de vedere al administratorului special Fotini Teodorescu atunci când îl vom obţine.
 
Pentru acest amplasament a fost emis de către Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 829 din 31.03.2017 pentru elaborarea documentaţiei privind „Construirea unui imobil P+1E, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare, împrejmuire teren, organizare de şantier, amenajare accesuri auto şi pietonale“, pentru teren cu suprafaţa de 8.455 mp, proprietate a SC Dobrogea Grup SA.
 
Magazinul va fi structurat pe mai multe zone: zona de acces principală pentru public; zona de vânzare pentru public; zona de recepţie a mărfurilor; zona de depozitare; zona anexelor tehnice; zona administrativă şi a grupului social. Potrivit proiectului depus la APM Constanţa, fundaţiile viitorului magazin vor fi de tipul fundaţii directe, izolate sub stâlpi, cu bloc de beton armat turnat monolit şi pahar prefabricat. Pentru zona brutăriei şi a camerei de descărcare, fundaţiile vor fi izolate sub stâlpi, alcătuite din bloc şi cuzinet realizat monolit. Pentru pereţii de zidărie din aceste zone, se vor folosi grinzi de fundare turnate monolit, rezemate pe cuzineţi. Fundaţiile pereţilor de închidere s-au rezolvat sub formă de grinzi de fundare prefabricate rezemate pe pahare şi ancorate cu piese metalice de legătură.
 
Suprastructura va fi alcătuită din cadre de beton armat prefabricat; stâlpii vor fi încastraţi în fundaţii; grinzile precomprimate vor fi rezemate articulat pe stâlpi. Pe grinzile precomprimate se va aşeza tablă profilată autoportantă dimensionată pentru zona cu valoarea încărcării din zăpadă corespunzătoare amplasamentului. Noua construcţie va avea un regim de înălţime 7,575 m şi va fi compusă din parter + 1 etaj. Suprafaţa construită la sol este de 2.393,76 mp, iar suprafaţa construită desfăşurată, de 2.625,51 mp. 

Ce semnale publicitare vor fi montate 

Potrivit proiectului prezentat la APM Constanţa, vor fi instalate următoarele semnale publicitare:
- un semnal publicitar tip UNPOL, cu înălţimea de 20 m. Acesta va fi amplasat pe spaţiul verde adiacent bulevardului 1 Decembrie;
- un semnal publicitar tip TOTEM. Va fi amplasat pe spaţiul verde adiacent bulevardului 1 Decembrie;
- patru panouri publicitare pe stâlpi, care vor fi amplasate în incintă, în zona parcării;
- trei panouri publicitare, amplasate pe faţada vestică a magazinului comercial propus;
- două casete luminoase, amplasate pe ambele părţi ale închiderii verticale a copertinei, în dreptul accesului pentru public în clădire.

Fabrica de pâine, demolată anul trecut

Anul trecut, pe 11 noiembrie, a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA. Lucrările au avansat, iar buldozerele pun la pământ în fiecare zi câte un zid din fosta fabrică de pâine de la ICIL. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, documentele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.

Despre Dobrogea Grup SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent, firma este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Firma este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu 0,0034% din capitalul social. În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală, conform codificăii CAEN, constă în „fabricarea produselor de morărit“.
 
Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară.

 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul depus de Dobrogea Grup SA la APM Constanţa
 
Citeşte şi: 
 
PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, la mâna consilierilor locali (document)
 
Un nou magazin Lidl în Constanţa. Iată cum va arăta (galerie foto+video)
 
Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL
O bucată din clădire a căzut pe trotuar (galerie foto+video)

 
PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru un nou magazin pe locul fabricii de pâine de la ICIL, la mâna constănţenilor
 
Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa
Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

 
Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)
 
Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii