Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:40 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru un nou magazin pe locul fabricii de pâine de la ICIL, la mâna constănţenilor

ro

13 Dec, 2016 00:00 2920 Marime text
Dobrogea Grup SA a solicitat Primăriei Constanţa avizul de eliberare a noului Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui magazin în locul fostei fabrici de pâine de la ICIL. PUZ-ul este delimitat de strada Industriei Mici, incinta Kaufland, bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Ardealului.

Publicul este invitat să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 12.12.2016 - 17.12.2016. „Observaţiile sunt necesare în vederea stabilirii cerinţelor de elaborare“, se arată în anunţul publicat de Primăria Constanţa. Acestea vor fi transmise în scris, fie în format electronic, prin e-mail, la adresa
primarie@primaria-constanta.ro, prin poştă, la adresa bulevardul Tomis nr. 51, sau depuse la Registratura Primăriei Constanţa, la Centrul de Informare Cetăţeni (CIC), situat în incinta City Park Mall.
 
Etapele preconizate pentru consultarea publicului până la aprobarea PUZ-ului sunt următoarele:
- etapa pregătitoare - anunţarea intenţiei de elaborare a PUZ-ului
- Etapa elaborării propunerilor - consultare documentaţie.
 
Reamintim că, recent, Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare pentru „PUZ - delimitat de strada Industriei mici, incinta Kaufland, bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Ardealului, generat de imobilul situat în strada Industriei Mici nr. 1, actual Industriei nr. 1“. Planul Urbanistic Zonal are la bază Avizul de oportunitate nr. 84847/13.10.2016 şi Certificatul de urbanism nr. 1908/02.06.2016, emise de Primăria Municipiului Constanţa. Zona studiată prin PUZ, conform avizului de oportunitate, are o suprafaţă de 17.365,75 mp şi este delimitată astfel: la nord - strada Industriei Mici, la sud - incinta Kaufland, la est - bulevardul 1 Decembrie 1918, iar la vest - strada Ardealului.
 
Amplasamentul care a generat studiul PUZ (parcela IE 213510) este proprietate privată a Dobrogea Grup SA şi se află pe bulevardul 1 Decembrie 1918, strada Industriei Mici şi strada Ardealului. Amplasamentul are o suprafaţă de 8.455 mp şi este proprietate privată a Dobrogea Grup SA, conform Titlului de proprietate MO7 nr. 0208/27.12.1990. Conform documentaţiei cadastrale, amplasamentul are următorii vecini: la nord - strada Industriei Mici, actualmente Industriei, la sud - proprietăţi private, la est - bulevardul 1 Decembrie, la vest - strada Ardealului. Prin acest PUZ se propune transformarea subzonei de reglementare studiate, ZRA4 (conform PUG) în zonă mixtă - ZM, având în vedere atât funcţiunile existente în zonă, cât şi cele propuse. Pentru zona mixtă propusă se vor menţine Procentul de Ocupare a Terenului, Coeficientul de Utilizare a Terenului şi înălţimea aprobate prin PUG. În partea de nord şi de est a zonei studiate se află zona rezidenţială - locuinţe colective, în partea de vest se află o zonă mixtă, formată din locuinţe individuale şi servicii/mici productive.
 
În limitele zonei studiate, se află două zone de reglementare stabilite prin PUG: zona ZRL5, în care se află un bloc de locuinţe P+8, şi zona ZRA4, în care se află un spital P+4, construcţii pentru activităţi productive parter (parcela IE 245026), un post de transformare şi amplasamentul care a generat PUZ. Pe acesta din urmă (parcela IE 213510) s-a aflat Secţia 2 Panificaţie Dobrogea. Aceasta era formată din următoarele construcţii existente pe teren, aflate în curs de desfiinţare: corp C1 - secţia 2 panificaţie, P+1, corp C2 - cabină poartă, corp C3 - magazie, corp C4 - punct trafo, corp C5 - punct trafo.

Citeşte şi:

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)

Magazinul Dobrogea de la ICIL se mută! Iată dovada! (galerie foto+video)

Va rămâne doar o amintire A început demolarea fabricii de pâine de la ICIL, deţinută de SC Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii