Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

ro

09 Dec, 2016 00:00 6518 Marime text
Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare pentru „PUZ - delimitat de strada Industriei mici, incinta Kaufland, bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Ardealului, generat de imobilul situat în strada Industriei Mici nr. 1, actual Industriei nr. 1“.
 
Planul Urbanistic Zonal are la bază Avizul de oportunitate nr. 84847/13.10.2016 şi Certificatul de urbanism nr. 1908/02.06.2016, emise de Primăria Municipiului Constanţa. Zona studiată prin PUZ, conform avizului de oportunitate, are o suprafaţă de 17.365,75 mp şi este delimitată astfel: la nord - strada Industriei Mici, la sud - incinta Kaufland, la est - bulevardul 1 Decembrie 1918, iar la vest - strada Ardealului.
 
Amplasamentul care a generat studiul PUZ (parcela IE 213510) este proprietate privată a Dobrogea Grup SA şi se află pe bulevardul 1 Decembrie 1918, strada Industriei Mici şi strada Ardealului. Amplasamentul are o suprafaţă de 8.455 mp şi este proprietate privată a Dobrogea Grup SA, conform Titlului de proprietate MO7 nr. 0208/27.12.1990. Conform documentaţiei cadastrale, amplasamentul are următorii vecini: la nord - strada Industriei Mici, actualmente Industriei, la sud - proprietăţi private, la est - bulevardul 1 Decembrie, la vest - strada Ardealului.
 
Prin acest PUZ se propune transformarea subzonei de reglementare studiate, ZRA4 (conform PUG) în zonă mixtă - ZM, având în vedere atât funcţiunile existente în zonă, cât şi cele propuse. Pentru zona mixtă propusă se vor menţine Procentul de Ocupare a Terenului, Coeficientul de Utilizare a Terenului şi înălţimea aprobate prin PUG. În partea de nord şi de est a zonei studiate se află zona rezidenţială - locuinţe colective, în partea de vest se află o zonă mixtă, formată din locuinţe individuale şi servicii/mici productive. În limitele zonei studiate, se află două zone de reglementare stabilite prin PUG: zona ZRL5, în care se află un bloc de locuinţe P+8, şi zona ZRA4, în care se află un spital P+4, construcţii pentru activităţi productive parter (parcela IE 245026), un post de transformare şi amplasamentul care a generat PUZ. Pe acesta din urmă (parcela IE 213510) s-a aflat Secţia 2 Panificaţie Dobrogea. Aceasta era formată din următoarele construcţii existente pe teren, aflate în curs de desfiinţare: corp C1 - secţia 2 panificaţie, P+1, corp C2 - cabină poartă, corp C3 - magazie, corp C4 - punct trafo, corp C5 - punct trafo. 

Reamenajarea peisagistică a spaţiului verde 

Prin PUZ se propune reamenajarea peisagistică a spaţiului verde existent de-a lungul bulevardului 1 Decembrie, aflat la limita de proprietate a amplasamentului care a generat Planul Urbanistic Zonal, în cadrul unui proiect unitar şi coerent, odată cu realizarea obiectivului pe amplasamentul în cauză. Spaţiul verde va fi de tip scuar urban, deschis publicului. Vor fi amenajate mobilier urban şi loc de joacă pentru copii. Conform solicitărilor din avizul de oportunitate, s-a propus amenajarea străzii Industriei Mici, tronsonul cuprins între bulevardul 1 Decembrie şi strada Ardealului, ca sens unic de circulaţie cu platformă carosabilă de patru metri şi alveole de parcare în unghi pe latura de nord, cu reamenajarea trotuarelor la o lăţime de 2,2 m, fără afectarea spaţiilor verzi existente. 

Cum va fi amenajat accesul la noua investiţie

Pentru amenajarea accesului la amplasament, fără afectarea traficului pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în vederea realizării unor funcţiuni comerciale, au fost propuse următoarele măsuri:
- crearea unei benzi suplimentare în locul spaţiilor de parcare existente, în dreptul proprietăţii iniţiatorului, delimitată prin marcaj linie dublă continuă şi bordură din materiale flexibile 20x20 cm faţă de banda a treia actuală;
- acces cu lăţimea de nouă metri prin întreruperea trotuarului şi racordarea la banda carosabilă de acces prin arcuri de cerc cu raza de şase metri;
- executarea racordării carosabilului străzii Industriei Mici, actualmente Industriei, la carosabilul bd. 1 Decembrie 1918, prin arc de cerc cu raza de şase metri, cu semnalizare rutieră pentru permiterea doar
a virajului de intrare dinspre bulevardul 1 Decembrie;
- semnalizarea rutieră prin marcaje şi indicatoare rutiere ale accesului creat spre spaţiul comercial.
 
Pentru clienţi se vor amenaja două accesuri cu lăţimea de nouă metri, unul la strada Ardealului şi celălalt la bulevardul 1 Decembrie 1918, iar pentru autovehiculele de aprovizionare (două/zi), un acces din strada Ardealului. Staţionarea autovehiculelor se admite numai în interiorul parcelei, deci în afara circulaţiilor publice. În total, au fost prevăzute circa 128 de locuri de parcare la sol.
 
Prin prezentul Plan Urbanistic Zonal se propune transformarea subzonei de reglementare studiate, ZRA4 (conform PUG), în zonă mixtă - ZM, având în vedere atât funcţiunile existente în zonă (funcţiuni de sănătate, comerciale, echipare tehnico-edilitară), cât şi cele propuse pe amplasamentele libere/în curs de eliberare (funcţiuni comerciale). Reglementările urbanistice stabilite prin prezentul PUZ se vor aplica în limitele zonei studiate, pentru amplasamentul ce a generat PUZ, situat pe strada Industriei Mici - în prezent, Industriei - nr. 1, identificat cu număr cadastral 213510 şi cu suprafaţa de 8.455 mp, pentru parcela cu număr cadastral IE 245026, situată la sud de amplasament, şi pentru parcela situată la vest de amplasament, pe care se află punctul de transformare. Pentru parcela cu funcţiuni de sănătate, pe care se află spitalul, se menţin condiţiile stabilite prin autorizaţia de construire. Pentru subzona ZRL5, aflată în limita zonei studiate, în partea de nord, se menţin reglementările urbanistice aprobate prin PUG.

Magazin retail cu regim de înălţime P+1

Pe parcela IE 21350 (amplasamentul care a generat PUZ), în suprafaţă de 8.455 mp, va fi construit un magazin retail cu regim de înălţime P+1, cu amenajări aferente funcţiunii de bază, şi anume platforme parcaje la sol, alei incintă, spaţii verzi, amenajare peisageră, obiecte publicitare, copertine-parasolare, împrejmuire parţială, echipare tehnico-edilitară. Spaţiul verde va fi tip scuar urban, deschis publicului. Vor fi amenajate mobilier urban şi loc de joacă pentru copii.
 
Reamintim că pe 11 noiembrie a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA. Lucrările au avansat, iar buldozerele pun la pământ în fiecare zi câte un zid din fosta fabrică de pâine de la ICIL. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, documentele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta memoriul depus de Dobrogea Grup SA la APM Constanţa.

Citeşte şi: 

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)

Magazinul Dobrogea de la ICIL se mută! Iată dovada! (galerie foto+video)
 
Va rămâne doar o amintire A început demolarea fabricii de pâine de la ICIL, deţinută de SC Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii