Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:00 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

ro

18 Oct, 2016 00:00 6427 Marime text


Ieri dimineaţă, mai mulţi muncitori goleau magazinul Dobrogea de la ICIL, de pe bulevardul 1 Decembrie. În faţa magazinului era parcat un camion, iar muncitorii cărau cutii pline cu produsele din magazin. Tot ei ne-au spus că marfa este dusă la un alt magazin Dobrogea, tot de la ICIL, vizavi de Policlinica 2.
 
„În planul de reorganizare a activităţii societăţii este prevăzută şi valorificarea acestui imobil ca teren. Noi suntem în liniile planului de reorganizare. Se va valorifica acest teren. Autorizaţia de desfiinţare a intrat în vigoare. Urmează desfiinţarea construcţiilor. Activitatea a fost relocată la sediul societăţii. În ceea ce priveşte comerţul cu amănuntul, acesta va fi relocat la alte două puncte de lucru, pe care le avem deschise, şi anume magazinul nr. 19, în apropiere de Casa de Cultură şi magazinul nr. 2, vizavi de Policlinica 2. Mai exact, activitatea de comerţ cu amănuntul a magazinului Fresh 3, care acum se închide, va fi preluată de magazinul nr. 19 în apropiere de Casa de Cultură şi magazinul nr. 2, vizavi de Policlinica 2. Toată activitatea, şi cea de producţie, şi cea de comerţ cu amănuntul, a fost relocată şi societatea nu înregistrează pierderi. Terenul urmează să fie vândut. Avem un creditor ipotecar, Bancpost, şi sumele încasate vor fi restituite“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eleonora Brescan, director juridic-administrativ al Dobrogea Grup SA.
 
De altfel, pe data de 11 octombrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare! Primăria a emis autorizaţia de desfiinţare“, în care am anunţat că societatea Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 7 octombrie, Autorizaţia de desfiinţare nr. 98, pentru „Desfiinţare imobile construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă construită desfăşurată de 5.992 mp“, situate pe strada Industriei nr. 1. Autorizaţia de construire este valabilă 12 luni şi a fost obţinută de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest Inc SRL. Reamintim că, în ediţia din 4 iunie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup“. De asemenea, în ediţia din 20 mai, în paginile cotidianului ZIUA de Constanţa a fost publicat articolul „Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)“. În cele două articole am prezentat demersurile făcute de societatea Dobrogea Grup SA pe lângă Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa în vederea obţinerii mai multor acte care vizează fosta fabrică de pâine de la ICIL. În aceste condiţii, Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 2 iunie a anului curent, Certificatul de urbanism nr. 1908, pentru elaborarea unui PUZ care vizează fosta fabrică de pâine de la ICIL. De asemenea, şi Mag Invest Inc SRL depusese la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Lucrări de desfiinţare imobile“, amplasate pe strada Industriei Mici nr. 1, în imediata apropiere a intersecţiei cu bulevardul I.C. Brătianu. De altfel, şi pe data de 20 aprilie a acestui an Primăria Constanţa a emis Certificatul de Urbanism nr. 1440 pentru SC Dobrogea Grup SA. Actul, cu obiectul „Desfiinţare imobile - construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă de 3.745 mp“, fusese obţinut de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest Inc SRL. Imobilele care urmează să fie demolate sunt proprietate a SC Dobrogea Grup SA.

Fabrica de pâine de pe strada Industriei Mici nr. 1, construită în 1958

Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA, a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa. Construcţia care urmează să fie demolată are regim de înălţime parter şi două etaje, iar anexele perimetrale au regim de înălţime parter. Clădirea a fost proiectată în anul 1958 şi se află în funcţiune de peste 50 de ani. După analiza efectuată asupra clădirii, au fost depistate mai multe degradări. Dezafectarea clădirilor la care se face referire în memoriul depus la APM Constanţa are ca obiect desfiinţarea construcţiilor şi a instalaţiilor nefuncţionale existente pe amplasament, a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze, a reţelelor de energie electrică, aeriană şi subterană, precum şi a tuturor utilajelor care au făcut parte din fluxul tehnologic. Lucrările de demolare vor fi executate în vederea eliberării amplasamentului pentru noi destinaţii. Conform datelor disponibile, suprafaţa terenului este de 8.455 mp. Suprafaţa construită propusă demolării este de 3.745 mp.

Despre Dobrogea Grup SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent, societatea este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Firma este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu 0,0034% din capitalul social.
 
În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală, conform codificării CAEN, constă în „Fabricarea produselor de morărit”. Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară.

Citeşte şi:

Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare
 
Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii