Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, la mâna consilierilor locali (document)

ro

30 Jan, 2017 00:00 3980 Marime text
Unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa din 31 ianuarie vizează „aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Industriei Mici, bulevardul 1 Decembrie 1918, incinta Kaufland, şi strada Ardealului, iniţiator - Dobrogea Grup SA“.
 
Zona studiată include terenuri proprietate publică şi privată. Terenul care a generat PUZ-ul, situat în strada Industriei Mici nr. 1, în suprafaţă de 8.455 mp, identificat cu nr. cadastral 213510, înscris în Cartea Funciară a municipiului Constanţa, este proprietate a SC Dobrogea SA, conform certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, seria MO7, nr. 0208, în data de 30.05.1990.
 
Conform documentaţiei cadastrale, amplasamentul are următoarele vecinătăţi: la nord - strada Industriei Mici, la sud - proprietate privată, la est - bulevardul 1 Decembrie, la vest - strada Ardealului. Pe terenul care a generat PUZ-ul se propune construcţia unui magazin retail cu regim de înălţime P+1, cu amenajări aferente: platforme, parcaje la sol, alei incintă, spaţii verzi, amenajare peisagistică, obiecte publicitare, copertne - parasolare, împrejmuire parţială, echipare tehnico-edilitară. Suprafaţa spaţiilor verzi amenajate la sol va fi de 19% din suprafaţa parcelei, respectiv 1.606,45 mp. Spaţiile verzi vor fi dotate cu mobilier urban, plantaţii de aliniament, parcările vor fi amenajate cu dale înierbate în interspaţiul rezultat între aliniament şi retragerea clădirii de la aliniament.

Memoriul, depus şi la APM Constanţa 

Reamintim că Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare pentru „PUZ - delimitat de strada Industriei Mici, incinta Kaufland, bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Ardealului, generat de imobilul situat în strada Industriei Mici nr. 1, actual Industriei nr. 1“. Planul Urbanistic Zonal are la bază Avizul de oportunitate nr. 84847/13.10.2016 şi Certificatul de urbanism nr. 1908/02.06.2016, emise de Primăria Constanţa. Zona studiată prin PUZ, conform avizului de oportunitate, are o suprafaţă de 17.365,75 mp şi este delimitată astfel: la nord - strada Industriei Mici, la sud - incinta Kaufland, la est - bulevardul 1 Decembrie 1918, iar la vest - strada Ardealului.
 
Prin acest PUZ se propune transformarea subzonei de reglementare studiate, ZRA4 (conform PUG) în zonă mixtă - ZM, având în vedere atât funcţiunile existente în zonă, cât şi cele propuse.
 
Pentru zona mixtă propusă se vor menţine Procentul de Ocupare a Terenului, Coeficientul de Utilizare a Terenului şi înălţimea aprobate prin PUG. În partea de nord şi de est a zonei studiate se află zona rezidenţială - locuinţe colective, în partea de vest se află o zonă mixtă, formată din locuinţe individuale şi servicii/mici productive. În limitele zonei studiate, se află două zone de reglementare stabilite prin PUG: zona ZRL5, în care se află un bloc de locuinţe P+8, şi zona ZRA4, în care se află un spital P+4, construcţii pentru activităţi productive parter (parcela IE 245026), un post de transformare şi amplasamentul care a generat PUZ. Pe acesta din urmă (parcela IE 213510) s-a aflat Secţia 2 Panificaţie Dobrogea. Aceasta era formată din următoarele construcţii existente pe teren, care au fost deja desfiinţate: corp C1 - secţia 2 panificaţie, P+1, corp C2 - cabină poartă, corp C3 - magazie, corp C4 - punct trafo, corp C5 - punct trafo.

Fabrica de pâine, demolată la sfârşitul anului trecut 

Anul trecut, pe 11 noiembrie a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA. Lucrările au avansat, iar buldozerele pun la pământ în fiecare zi câte un zid din fosta fabrică de pâine de la ICIL. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, documentele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.

Despre Dobrogea Grup SA 

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent, firma este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Firma este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu 0,0034% din capitalul social. În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală, conform codificării CAEN, constă în „fabricarea produselor de morărit”.
 
Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor.
 
În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul de hotărâre la care facem referire în acest articol. 

Citeşte şi:

Un nou magazin Lidl în Constanţa. Iată cum va arăta (galerie foto+video)

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL
O bucată din clădire a căzut pe trotuar (galerie foto+video)


PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru un nou magazin pe locul fabricii de pâine de la ICIL, la mâna constănţenilor

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa
Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)


Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)

Va rămâne doar o amintire
A început demolarea fabricii de pâine de la ICIL, deţinută de SC Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)
 

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

Magazinul Dobrogea de la ICIL se mută! Iată dovada! (galerie foto+video)

Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare! Primăria a emis autorizaţia de desfiinţare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii