De la port la cartier Silk Route Shipping intră pe piața locuințelor din Constanța
De la port la cartier: Silk Route Shipping intră pe piața locuințelor din Constanța

Silk Route Shipping SRL, una dintre cele mai active companii din domeniul serviciilor anexe transportului maritim din România, a obținut Autorizația de Construire nr. 422 pentru realizarea unui imobil de locuință individuală, pe strada Renașterii nr. 16, în municipiul Constanța.
Proiectul vizează construcția unei clădiri cu subsol, parter și un etaj retras (S+P+1-2R), împrejmuirea terenului și organizarea de șantier. Autorizația este valabilă 12 luni, iar durata estimată a lucrărilor este de 24 de luni, cu termen de expirare la 15 mai 2026.
De la transport naval la investiții imobiliare
Silk Route Shipping SRL, cu sediul pe strada Fulgerului, a fost fondată în 2007 și are o vechime de 17 ani pe piața românească. Firma este controlată de Adrian Istrate-Scrădeanu și Gily Bistrae, fiecare deținând 50% din capitalul social.
Deși principalul domeniu de activitate al companiei rămâne cel al serviciilor logistice portuare, noua investiție în zona rezidențială ar putea semnala o extindere a portofoliului înspre segmentul imobiliar, într-o perioadă în care piața construcțiilor de locuințe individuale în Constanța dă semne de revigorare.
Companie cu rețea extinsă și multiple conexiuni de afaceri
Silk Route Shipping SRL deține cinci puncte de lucru active, în Constanța, Calafat și județul Dolj, și este acționară în firme precum:
-
NRM Cargo Logistics (100%)
-
Life Logistics (50%)
-
Airborne Global Services (50%)
-
Rotrac SA (23,4%)
-
Rocombi SA (9,52%)
Cu o cifră de afaceri de 97,8 milioane lei în 2023 (în scădere cu 41% față de 2022) și un profit de aproape 10 milioane lei, firma a păstrat un număr constant de 26 de angajați, consolidându-și statutul de jucător de încredere în logistica navală.
Tendințe de diversificare
Deși pare o construcție de mică amploare, noua investiție de pe strada Renașterii ar putea fi semnalul unor viitoare extinderi în zona rezidențială, fie ca dezvoltator, fie ca investitor strategic. Atât Adrian Istrate-Scrădeanu, cât și Gily Bistrae, sunt implicați în mai multe afaceri din domenii conexe – logistică, transport aerian, servicii comerciale – și dețin funcții de conducere în peste 10 firme active în România.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
Citește și:
Silk Route Shipping SRL poate costrui hala și birourile noi din Constanța!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp