Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clădire de patru etaje, pe strada Budapesta din municipiul Constanţa. Magenta Construct a solicitat acord pentru consultarea publică

ro

27 Apr, 2019 00:00 2181 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa, întrunită în data de 17.04.2019, a avut pe ordinea de zi şi solicitarea Magenta Construct SRL de emitere a acordului pentru consultarea publică a PUD-ului „Construire imobil locuinţe colective P+4E“, pe strada Budapesta nr. 6. Ulterior, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului a transmis că se va întocmi adresa către petent după verificarea documentaţiei de către arhitectul-şef.
 
Magenta Construct SRL a depus documentaţia de urbanism în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru un imobil S+P+4E cu destinaţia de locuinţe colective şi spaţiu comercial sub 50 mp utili la parter. Terenul pe care se realizează construcţia are 700 mp şi se doreşte modificarea retragerilor laterale minime stabilite prin PUZ aprobat cu HCLM nr. 258/31.07.2017.
 
În vecinătatea terenului care face obiectul PUD se află terenuri aparţinând domeniului public al primăriei municipiului Constanţa şi terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Zona studiată este parte dintr-o zonă mixtă, cu funcţiuni de locuire colectiva, completate de funcţiuni comerciale şi servicii. Amplasamentul este situat pe strada Budapesta. Zona beneficiază de acces facil din arterele importante de circulaţie din zonă, respectiv bulevardul Tomis.
 
Vecinătăţile sunt reprezentate de zone rezidenţiale în regim colectiv (imobile cu regim de înălţime P+2E - P+5E) şi zone de servicii şi comerţ. Amplasamentul studiat se găseşte în zona nord-vestică a Constanţei, mai exact pe strada Budapesta nr. 6. Conform HCLM nr. 258/31.07.2017, terenul studiat se află în zona de reglementare UTR1: instituţii şi servicii publice supramunicipale şi municipale, sedii ale unor organisme extrateritoriale, servicii de sănătate (spitale, cămine de bătrâni, policlinici, cabinete medicale), servicii financiar-bancare şi de asigurări, posta/telecomunicaţii, servicii manageriale, tehnice şi profesionale (birouri), cercetare/dezvoltare, edituri, servicii media, centre de informare, biblioteca/mediatecă, activităţi asociative diverse, servicii profesionale, hoteluri, alimentaţie publică, comerţ, expoziţii, recreere, showroom-uri auto, benzinării, activităţi de manufacturare şi depozitare terţiare, parcări mutietajate, locuinţe colective.
 
Indicatorii urbanistici maximi aprobaţi sunt: regimul de înălţime maxim - P+4E (maximum 16 metri), POT - maximum 60%, CUT maxim - 3%. Amplasamentul beneficiază de acces facil din arterele importante de circulaţie din zonă: bulevardul Tomis, strada Budapesta. Accesul carosabil la teren se va face prin intermediul străzii Budapesta, strada propusă spre extindere prin HCL 121/16.05.2011. Strada are 10 metri: două sensuri, fiecare cu câte o bandă de mers pe fiecare sens cu lăţime de 3,5 metri şi trotuare de câte 1,5 metri pe fiecare parte a străzii. Respectând HCLM 113/2017, pentru 18 apartamente cu suprafaţa utilă mai mică de 100 mp şi un spaţiu comercial cu suprafaţa utilă mai mică de 50 mp s-au propus 26 de locuri parcare în subsolul imobilului şi la nivelul solului, în incintă.
 

Magenta Construct SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 2009, societatea are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 25.000 de lei, integral vărsat, este compus din 2.500 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Magenta Construct SRL este deţinută de Gheorghe Simona Petronela şi Malcea Sorin Sebastian, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi asociai sunt şi administratorii societăţii, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu trei salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 5.615.659 de lei şi un profit de 1.898.602 lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu un singur salariat a raportat o cifră de afaceri de 10.758.555 de lei şi un profit de 3.827.954 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 3 salariaţi, o cifră de afaceri de 10.516.107 lei şi un profit de 3.857.935 de lei.
 
Citeşte şi:
 
Se modifică imobilul ridicat de Magenta Construct în Mamaia

Un bloc ridicat de Magenta Construct SRL pe strada Berlin, reconfigurat. Ce spun reprezentanţii societăţii

Proiectele imobiliare ale Magenta Construct se extind! Urmează extinderea blocurilor de pe strada Berlin!

Sunt vizate patru blocuri Autorizaţii de construire pe bandă rulantă de la Primăria Constanţa, pentru Magenta Construct SRL

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii