Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bază sportivă şi sediu administrativ în Constanţa. Cum va arăta şi cine este investitorul

ro

15 Jan, 2020 00:00 2904 Marime text

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului se va întruni astăzi, având pe ordinea de zi şi solicitarea investitorului Andrei Constantin de emitere a acordului de consultare publică „PUD - construire bază sportivă, sediu administrativ şi locuinţă individuală P+1E“. Investiţia va fi situată pe strada Crişului nr. 20.
 
Terenul care a generat studiul are suprafaţa de 10.125 mp şi este proprietatea privată a lui Andrei Constantin, Andrei Piha, Andrei Paris - conform Încheierii de intabulare nr. 128153/08.10.2018.
 
Suprafaţa de teren are ieşire la trei străzi: strada Crişului, DE 656/29 şi DE 656/13. Terenul care a generat PUD are ca vecinătăţi la nord - De 656/29, la sud - strada Crişului, la est - DE 656/13; teren proprietate IE216537, la vest - proprietate privată A656/27.
 
Pentru imobilul situat în Constanţa, strada Crişului nr. 20, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 77 din 07.01.2019, prin care se înştiinţează că regulamentul de construire va fi realizat în baza unui Plan Urbanistic de Detaliu care va stabili posibilităţile de construire pe lot, reglementările accesurilor şi al retragerilor.
 
Suprafaţa terenului ce generează PUD este ocupată de construcţii: suprafaţa construită - 107 mp construcţie + 1.000 mp stadion – 1.107 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 207 mp construcţie + 1.000 mp stadion – 1.207 mp. În zonă sunt aprobate funcţiuni precum locuire, dotări de cartier şi de zonă de locuit, prestări servicii, comerţ, activităţi nenocive, agrement, sport.
 
Se remarcă tendinţa de creştere a fondului construit în zona adiacentă amplasamentului studiat în mod preponderent cu funcţiunea de locuire. Funcţiunea solicitată de beneficiar este de bază sportivă, sediu administrativ şi locuinţă, fiind compatibilă cu funcţiunile aprobate în zonă.
 
La solicitarea beneficiarului, pe terenul care a generat PUD se propune realizarea unor clădiri având regim de înălţime P+1-3E cu funcţiunile locuinţă individuală, sediu administrativ şi amenajări terenuri de sport. Spaţiile libere vizibile din circulaţiile publice vor fi tratate ca şi grădini de faţadă. Pe fiecare parcelă este obligatorie amenajarea unor spaţii plantate cu rol decorativ şi de protecţie de minimum 20% din totalul suprafeţei de teren. Spaţiile neconstruite şi neocupate de accesuri şi trotuare de gardă vor fi înierbate şi plantate cu un arbore la fiecare 100 mp. Se recomandă ca pentru îmbunătăţirea microclimatului şi pentru protecţia construcţiei să se evite impermeabilizarea terenului peste minimum necesar pentru alei şi accese. Se vor respecta şi prevederile HCJ Constanţa nr.152/2013 privind stabilirea suprafeţelor minime de spaţii verzi aferente construcţiilor realizate pe teritoriul administrativ al judeţului Constanţa.
 
După aprobarea PUD-ului se va trece la obţinerea autorizaţiei de construire pentru "Construire bază sportivă, sediu administrativ, locuinţă individuala P+1e şi împrejmuire“. Prin PUD se reglementează şi se detaliază amplasarea clădirilor în teren, retragerile minime ale construcţiilor propuse faţă de limitele laterale a proprietăţii. De asemenea, se menţin toate celelalte reglementări aferente PUZ Aurel Vlaicu aprobat prin HCL Constanţa nr. 286/29.06.2006.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii