Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:55 29 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ansamblu de locuinţe individuale în Palazu Mare. Ce a solicitat Primăriei Constanţa investitorul Costea Gicu (document)

ro

20 Nov, 2019 00:00 2539 Marime text

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa se va întruni în data de 21.11.2019, ora 10.00, în sala de şedinţe din strada Ștefan cel Mare nr. 15, având pe ordinea de zi solicitarea investitorului Costea Gicu de emitere a acordului de consultare publică a „Planului Urbanistic de Detaliu pentru construire ansamblu locuinţe individuale, strada Alexandru Sahia nr. 29-29A, Palazu Mare“. Amplasamentul pentru care se iniţiază PUD-ul se află pe strada Alexandru Sahia, nr. 29-29A-29A lot2. Titularii investiţiei sunt Costea Gicu şi Costea Eleonora.


Beneficiarul doreşte construirea unui ansamblu ce va cuprinde locuinţe, funcţiuni complementare, amenajări ale incintei şi împrejmuire.


Scopul prezentei documentaţii (pentru amplasamentul situat pe strada Alexandru Sahia, nr. 29-29A-29A LOT2) constă în detalierea modului specific de construire, amplasarea construcţiei propuse faţă de limitele terenului, în raport cu funcţionarea zonei şi cu identitatea arhitecturală a acesteia, având în vedere prevederile Legii nr. 350 din 6 iunie 2001.
Terenul propus pentru studiu este situat în cartierul Palazu Mare, conform PUZ - Reactualizare Plan Urbanistic Zonal Palazu Mare, aprobat prin HCL 121/16.05.2011, al cărui RLU este detaliat prin HCL 258/31.07.2017 şi HCL 254/28.06.2018. Terenul nu deţine niciun monument şi nici nu se află în zona de protecţie a unui monument istoric.


Amplasamentul studiat face parte din intravilanul municipiului Constanţa şi este reglementat urbanistic conform PUZ - Reactualizare plan urbanistic zonal Palazu Mare, aprobat prin HCL 121/16.05.2011, al cărui RLU este detaliat prin HCL 258/31.07.2017 şi HCL 254/28.06.2018.
Terenul prezintă interdicţii de construire până la aprobarea PUD conform legii, pentru solicitări care nu se încadrează în reglementările aprobate referitoare la amplasarea construcţiilor
faţă de limitele laterale şi posterioare ale terenului.


În prezent, pe teren este ridicată o construcţie, Corp C1 – 62 metri pătraţi locuinţă parter – cu acte, conform extrasului de carte funciară pentru informare nr. 247552, eliberat la cerere -nr. cerere 1656/08.01.2019. Terenul este înregistrat la categoria de folosinţă curţi construcţii şi face parte din UTR 2A -
subzona locuinţelor individuale existente, amplasată în zona vetrei vechi Palazu Mare, situate în afara perimetrelor de protecţie, cu parcelări tradiţionale, spontane, unde se urmăreşte încurajarea comasării parcelelor pentru a ajunge la dimensiuni convenabile realizării unor clădiri care să corespundă normelor şi cerinţelor actuale de igienă şi confort, dar are în acelaşi timp şi
elasticitate necesară pentru a permite construirea pe parcele existente şi a evita crearea şi a evita crearea de zone abandonate.


Printre utilizările admise se numără: locuinţe individuale / colective medii cu maxim P+2E în regim de construire continuu (înşiruit) sau discontinuu (cuplat sau izolat); echipamente publice specifice zonei rezidenţiale; scuaruri publice. Utilizări admise cu condiţionări: se admite mansardarea clădirilor existente; se admit funcţiuni comerciale, servicii profesionale şi mici activităţi manufacturiere cu condiţia ca suprafaţa acestora să nu depăşească 250 metri pătraţi suprafaţă construită desfăşurată, să nu genereze transporturi grele, să nu atragă mai mult de 5 autoturisme, să nu fie poluante, să nu aibă program de funcţionare prelungit peste ora 22:00 şi să nu utilizeze terenul liber al parcelei pentru depozitare sau producţie; funcţiunile comerciale, serviciile complementare locuirii şi activităţile manufacturiere cu condiţia ca suprafaţa construită desfăşurată mai mare de 250 metri pătraţi se pot admite cu condiţia elaborării şi aprobării unor documentaţii PUD; este permisă amplasarea următoarelor funcţiuni complementare locuirii farmacii, dispensare, creşe, învăţământ, culte, sport-întreţinere, pe baza unui P.U.D. aprobat; în zonele de lotizări constituite ce cuprind parcele care în majoritatea lor îndeplinesc condiţiile de construire şi sunt dotate cu reţele edilitare, autorizarea construcţiilor se poate face direct sau în baza unor documentaţii P.U.D.


În secţiunea Documente puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Constanţa


Citeşte şi:

Noi clădiri în Palazu Mare Imobil de patru etaje, ridicat de MRT Construcţii

Un nou imobil de patru etaje, în Palazu Mare. Ce firmă a primit undă verde de la APM Constanţa

Demersuri pentru construirea unui bloc de trei etaje în Palazu Mare. Neocampus SRL, undă verde de la APM Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii