Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sensibilii" - zodiile de apă

ro

01 Sep, 2011 00:00 3616 Marime text
semne.jpgRacul, Scorpionul şi Peştii - cele trei semne guvernate de elementul Apă sunt, probabil, cele mai misterioase din zodiac. La prima vedere, par un adevărat paradox... Care sunt însă secretele lor?

Orice s-ar spune, zodiile de apă au o intuiţie fantastică. Pur şi simplu „ştiu" de ce se întâmplă lucrurile şi de ce oamenii gândesc ceea ce gândesc şi simt ceea ce simt. Empatia este una dintre calităţile lor cele mai dezvoltate. Sunt nişte ascultători nemaipomeniţi, cărora poţi să le confesezi toate secretele, fără teama de a fi judecat sau pus la zid. Ca să nu mai spunem că au o disponibilitate imensă de a iubi şi de a ierta. Da, chiar şi Scorpionii! Altruismul lor, spiritul lor de sacrificiu şi încrederea pe care o au în cei dragi, blândeţea de care dau dovadă se pot întoarce la un moment dat împotriva lor, dar, cumva, reuşesc în continuare să ierte şi să fie nişte persoane extraordinare. Înţeleg, fără cuvinte, că uneori, legile „moralităţii" nu trebuie aplicate şi că, până la urmă, noţiunile de „bine" şi de „rău" sunt nişte categorii arbitrare, inventate de alţii. De aceea, mulţi dintre cei născuţi în aceste zodii aleg o cale spirituală în viaţă sau o profesie prin care pot să-i ajute pe cei aflaţi la nevoie. Ca să nu mai spunem că foarte adesea au o puternică înclinaţie spre domeniul artistic - fie că este vorba despre dans, muzică, pictură sau chiar cinematografie, nativii zodiilor de apă vor şti să creeze ceva unic. Când vine vorba de iubire, ei bine, aici este punctul lor forte - ştiu să creeze un univers perfect pentru jumătatea lor, alături de care vor sta la bine şi la rău!

Dar au zodiile de apă şi defecte? Bineînţeles, şi mai toate pleacă de la sensibilitatea lor împinsă la extrem, combinată cu o privire relativ „amorală" asupra vieţii. La fel ca şi elementul care îi guvernează, nativii iau forma mediului în care se află. Adică, dacă au parte de influenţe pozitive, sunt buni, iar dacă au parte de influenţe negative, pot fi foarte răi. Ca să nu mai spunem că sensibilitatea lor de multe ori se traduce fie prin tendinţa de a-i sufoca şi de a-i şantaja sentimental pe cei apropiaţi (lucru la care se pricep de minune!), dar şi printr-o atitudine foarte pasivă. Ei, da, sunt cam leneşi de felul lor. Un alt „păcat" destul de des întâlnit al zodiilor de apă este tendinţa pentru excese de tot felul, în primul rând cu băutura. Că tot le plac lichidele... Plus că imaginaţia lor foarte bogată şi tendinţa de a fi foarte subiectivi în ceea ce priveşte realitatea înconjurătoare îi împinge destul de des să „înflorească" adevărul. Mai concret, pot minţi fără să-şi facă absolut nicio problemă de conştiinţă şi, ce este mai grav, fără motiv. Ca să nu mai spunem că pentru ei amorul este mereu o dramă şi, uneori, dau senzaţia că dacă nu fac puţin „circ", nu se simt bine. Asta înseamnă că sunt şi extrem de posesivi, geloşi şi suspicioşi faţă de partenerul de cuplu însă, în acelaşi timp, nu vor ezita să-l mintă şi să-l înşele pe celălalt. De ce? Pentru că pot, acesta este răspunsul cel mai bun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii