Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Idealiştii" - semnele de aer

ro

30 Aug, 2011 01:07 4160 Marime text
semne_de_aer.jpgVorbăreţii Gemeni, şarmantele Balanţe şi rebelii Vărsători - acestea sunt cele trei semne de aer ale zodiacului. Care sunt caracteristicile lor?

Primul lucru care sare în ochi la acest grup de zodii este că toate au drept simbol o figură umană sau abstractă - o pereche de gemeni, o femeie ţinând în mână o balanţă (sau, pur şi simplu, o balanţă) şi un bărbat care varsă apă dintr-un urcior. Din cele mai vechi timpuri, au fost considerate semnele cele mai „umane", cele mai îndepărtate de lumea instinctului. De fapt, unul dintre primele lucruri pe care le vei remarca la nativii aceştia este faptul că le place să comunice cu ceilalţi, să facă schimb de idei. Sunt nişte idealişti care vor, într-adevăr, o lume mai bună, în care toţi să beneficiem de libertate, egalitate şi fraternitate. Obiectivitatea, sociabilitatea, capacitatea de a înţelege şi de a accepta şi un alt punct de vedere, care nu coincide cu al lor, toleranţa, gândirea abstractă şi rapiditatea de a face conexiuni între concepte aparent separate se numără printre punctele lor forte. De altfel, se poate spune că, în societatea de astăzi, aceste calităţi sunt foarte preţuite! În plus, detaşarea de care dau dovadă, le conferă calităţi excelente de negociatori, arbitri, oameni de ştiinţă, jurnalişti sau politicieni. „Nu lua nimic în mod personal" - ar putea fi, foarte bine, motto-ul zodiilor de aer. Le place să găsească o explicaţie logică pentru absolut orice se întâmplă şi chiar iubesc noutatea, în orice domeniu. Sunt printre primii care-şi vor cumpăra cele mai noi gadget-uri - mai ales dacă acestea fac comunicarea mai rapidă. Telefoanele mobile, Internetul, laptopul sunt invenţiile pe care zodiile de aer le consideră necesare pentru viaţă, în general.

Dar care sunt defectele acestor semne, la prima vedere atât de flexibile, simpatice şi inteligente? În primul rând, de multe ori sunt acuzate de răceală sau superficialitate când vine vorba de sentimente. De fapt, chiar dacă nu vor să admită, zodiilor de aer le place mai degrabă „ideea" de relaţie decât să se apropie efectiv de cineva. Asta ar putea însemna, în opinia nativilor, să fie nevoiţi să aibă de-a face cu nişte lucruri pe care le pot explica logic - adică sentimentele, plus să-şi sacrifice din nepreţuita lor libertate. Nu înseamnă că nu se îndrăgostesc - de fapt, punctul lor sensibil sunt chiar sentimentele, dar, în acest caz, vor reacţiona exagerat! Pe lângă asta, capacitatea lor de a vedea toate părţile unei probleme şi de a jongla cu teoriile şi speculaţiile poate duce foarte uşor la incapacitatea de a lua o decizie şi de a acţiona. De fapt, destul de mulţi dintre ei nu prea se pot lăuda că au spirit practic. Problemele concrete, de zi cu zi, li se par plictisitoare, inutile şi, în secret, ar prefera să se ocupe altcineva de ele. Cei din jur i-ar putea caracteriza, în acest caz, drept nişte visători haotici, care se plictisesc extrem de repede, şi care sunt foarte solicitanţi şi distanţi în postura de parteneri de viaţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii