Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viteză, alcool, permis anulat şi nepot mort Motivul pentru care autorul tragediei de la Neptun nu a fost arestat

ro

25 Apr, 2012 02:16 2182 Marime text
accident_accident_1.jpgBărbatul de 52 de ani s-a ales cu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice

Un grav accident de circulaţie a avut loc în urmă cu două seri pe drumul naţional 39, care leagă municipiile Constanţa şi Mangalia. Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, un bărbat de 52 de ani, domiciliat în Spania, a condus un Ford, deşi băuse înainte să plece la drum, şi dorea să ajungă în municipiul Constanţa. Ajuns în zona staţiunii Neptun, bărbatul a intrat cu maşina într-un copac, iar din accident a rezultat decesul unuia dintre pasageri, de 28 de ani, şi vătămarea corporală gravă a altor trei persoane. Deşi a provocat un accident mortal şi avea o alcoolemie de 2,05 miligrame/mie, conducătorul auto nu a fost reţinut. Şi asta deşi lucrătorii Serviciului Rutier îi pregătiseră cătuşele.

În seara zilei de 23 aprilie, la ora 21.10, Ionel Anton, de 52 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Spania, a condus un automobil marca Ford, înmatriculat în Spania, pe drumul naţional 39, dinspre Mangalia către Constanţa. La un moment dat, din cauza vitezei şi a neatenţiei, şoferul a pierdut controlul volanului şi a lovit un pom. În urma impactului, nepotul şoferului, Marius Anton, de 28 de ani, a decedat pe loc, iar Elena Anton şi minorul Mario au fost duşi de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. La faţa locului şi-au făcut apariţia si echipele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Constanţa, care au scos din maşină trupul bărbatului de 28 de ani. În prezent, Elena Anton se află internată în Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean, Mario este internat la Chirurgie Pediatrică, în timp ce şoferul a fost dus în Secţia de Ortopedie. Încă de la faţa locului, lucrătorii Poliţiei Rutiere Constanţa ar fi dorit să-l reţină pentru 24 de ore pe Ionel Anton, însă acesta a fost preluat de o ambulanţă şi dus de urgenţă la spital. Nici ieri oamenii legii nu şi-au îndeplinit planul, şoferul fiind supus unei intervenţii chirurgicale. În aceste condiţii, şansele ca Ionel Anton să mai ajungă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa scad vertiginos. Potrivit unor surse bine informate, Anton nu s-ar fi urcat pentru prima dată băut la volan. Presupusul şofer vinovat a fost depistat de două ori conducând un automobil pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în anul 1999 a avut permisul anulat, iar în 2000 şi-a redobândit dreptul de a conduce. La momentul producerii accidentului, Anton avea în buzunar permis auto eliberat de autorităţile din Spania. În continuare, lucrătorii Serviciului Rutier desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea tragediei rutiere. Bărbatul de 52 de ani s-a ales cu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii