Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victimele nimănui Striviţi de gardul cimitirului, în aşteptarea dreptăţii divine? (galerie foto)

ro

22 Jan, 2013 22:38 2095 Marime text

cimitir_accident_gard_cimitirul_central_120.jpgÎn prezent, cazul este instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Anchetatorul care se ocupa de caz a fost delegat la Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

 

Tragedia fără vinovaţi. Aşa ar putea fi descrisă situaţia celor doi constănţeni peste care, în urmă cu aproape doi ani, s-a prăbuşit - din senin - gardul Cimitirului Central. Deşi s-a scurs atâta vreme de când structura din beton a cedat şi a căzut peste cei doi trecători, autorităţile nu au găsit încă responsabilii pentru drama creată. Dosarul este încă în lucru, dar mai rău este că cei răspunzători nu sunt încă nici măcar în postura de a da explicaţii. Iar asta pentru că urmărirea penală este începută, potrivit surselor judiciare, „in rem", adică faţă de faptă, nu faţă de persoane.

Amintim că, la data de 31 martie 2011, un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar altul a fost grav rănit în urma a ceea ce ar putea părea a fi un accident stupid. Potrivit declaraţiilor pe care autorităţile le-au făcut la vremea respectivă, tragedia s-a produs la scurt timp după ora 12.30, moment la care gardul Cimitirului Central din Constanţa, structură fabricată din beton şi cu o înălţime de 2,5 metri, s-a prăbuşit pe o lungime de 80 de metri. În cădere, plăcile de beton au retezat unul dintre stâlpii folosiţi la iluminatul public. Din nefericire, la momentul la care plăcile s-au desprins şi au căzut, pe trotuar circulau două persoane, care au fost trântite la pământ şi prinse sub mormanul de beton. Primul dintre cei doi constănţeni, în vârstă de 63 de ani, şi-a pierdut viaţa. Cel de-al doilea, în vârstă de 57 de ani, a fost scos cu greu de sub gardul prăbuşit şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internat timp de câteva zile bune. În prezent, cazul este instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Mai mult, după ce anchetatorul care se ocupa de caz a fost delegat la Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosarul urmează să fie repartizat altui procuror. Cercetările propriu-zise sunt însă efectuate de ofiţerii Poliţiei Municipiului Constanţa. Surse apropiate cazului susţin că în prezent se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Totuşi, suspecţi nu există, pentru că urmărirea penală a fost începută „in rem", adică faţă de fapta în sine, nu faţă de eventualii autori. În întreg acest context, rămâne de văzut cât timp le va lua anchetatorilor să rezolve cazul şi să găsească persoanele responsabile pentru tragedia din faţa cimitirului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii