Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:04 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vameşul judecat pentru fapte de corupţie, liber să cutreiere prin ţară

ro

15 May, 2012 00:00 1525 Marime text
sandu-vamaconstantasudagigea.jpgPortalul instanţelor de judecată arată că lista inculpaţilor este deschisă de Sandu Nelu Valentin şi continuă cu Daniela Rotariu, zisă şi Daniela Pitulice ori Dana, şi Lucian Roberto Bojin

Sandu Nelu Valentin, angajatul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, are voie să părăsească municipiul Mangalia. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanţa şi nu a fost atacată de procurori.

Hotărârea instanţei a fost luată în dosarul cu numărul unic 4869/118/2012, înregistrat la data de 27 aprilie, cu obiect „infracţiuni de corupţie". Portalul instanţelor de judecată arată că lista inculpaţilor este deschisă de Sandu Nelu Valentin şi continuă cu Daniela Rotariu, zisă şi Daniela Pitulice ori Dana, şi Lucian Roberto Bojin. Nu este de trecut cu vederea faptul că Bojin a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DNA în cursul anului 2004, iar la data de 2 octombrie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus definitiv condamnarea lui la pedeapsa de un an închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. Lucian Roberto Bojin a fost condamnat în dosar alături de adjunctul şefului Biroului Vamal Port Constanta, Mihai Mihăiţă. Revenind la dosarul lui Sandu Nelu Valentin, în cadrul ultimei şedinţe, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis cererea inculpatului, dispunând încuviinţarea de a părăsi localitatea Mangalia pentru cinci zile. În acest interval de timp, vameşul are voie să se deplaseze în Constanţa şi Bucureşti. Următorul termen a fost fixat de Tribunalul Constanţa pentru datat de 31 mai. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa spun că, în perioada 20 - 23 martie, Sandu Nelu Valentin ar fi primit, prin intermediari, de la reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu activitate de import - export, suma de 700 de dolari pentru ca, în calitatea sa de lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, să deruleze cu celeritate formalităţile vamale necesare activităţii firmei denunţătorului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii