Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:07 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul a confiscat „mita” Cum a fost condamnat un agent al Serviciului de Operaţiuni Speciale

ro

13 Dec, 2013 00:00 1612 Marime text
Petre Larie, agent de poliţie din cadrul Inspectoratului General de Poliţie - Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanţa, deferit instanţei pentru presupuse fapte de corupţie, a fost condamnat. El a primit, ieri, de la completul F7, prezidat de magistratul Mihaela Vlăşceanu din Tribunalul Constanţa, pedeapsa de 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare condiţionată.

Judecat în acelaşi dosar, Nicolae Rusu a luat 2 ani de închisoare, Paul Ciurea s-a ales cu un an, Vasile Lupaşcu cu 2 ani şi 6 luni, Mircea-Stelian Şomu cu 2 ani şi 6 luni şi Daniel Stoica cu un an de detenţie. Toate pedepsele sunt cu suspendare condiţionată. Tot ieri, Tribunalul a confiscat în folosul statului suma de 1.500 de lei, „ce a făcut obiectul dării de mită”, conform minutei judecătoreşti. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că, în seara de 22 ianuarie, Rusu ar fi fost depistat la ieşirea din Portul Constanţa, la Poarta nr. 6, împreună cu alte două persoane, în timp ce transporta 50 de saci încărcaţi cu cărbune. Ulterior, s-a întocmit dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

La data de 28 ianuarie, un agent de poliţie din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa a formulat un denunţ cu privire la faptul că, în dimineaţa de 28 ianuarie, ar fi fost contactat de agentul de poliţie Larie Petre din cadrul IGPR - SOS Constanţa, care i-ar fi solicitat să-l ajute în legătură cu învinuitul Rusu. În aceeaşi zi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa l-ar fi surprins în flagrant pe Rusu în timp ce oferea suma de 1.500 de lei unui ofiţer din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii