Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taximetristul Bacanu, impuscat in stil mafiot in ochi si in gura

ro

29 Jan, 2008 00:00 1739 Marime text
1201556209.jpg

Cu ani in urma el fusese injunghiat intr-o incaierare cu oamenii lui Saceanu * Acum era nevoit sa munceasca zi si noapte pentru a-si intretine fiul handicapat si o sora paralizata

Taximetristul de la Romaris care a fost torturat, impuscat si apoi incendiat era patronul unei firme care, aparent cel putin, se ocupa cu constructii de cladiri si lucrari de geniu civil. Ce cauta un patron de firma sofer la Romaris este greu de ghicit. Cert este ca, infiintata din anul 2005, firma lui Hari Bacanu era intr-o ilegalitate aproape totala. Nu depusese bilantul anual pe anul 2005 si 2006. Prin urmare nu se stie ce cifra de afaceri avea, daca era sau nu dator vandut. Faptul ca a fost executat cu o arma este insa un mod de operare mai rar, care duce cu gandul la practicile mafiote. Impuscarea in gura si in ochi este o executie tipic mafiota, aplicata celor care fie, spre ghinionul lor, au vazut ce nu trebuia, fie au vorbit despre lucruri despre care nu trebuie sa se vorbeasca. De asemenea, faptul ca a fost torturat inainte de a fi executat aminteste de pedepsele in mod obisnuit aplicate de mafioti. Ramane ca anchetatorii sa stabileasca in ce fel de afaceri era implicat taximetristul, cine ar fi putut si ar fi avut motive sa-l ucida cu atata sange rece. Inca de la inceputul anchetei au aparut informatii potrivit carora taximetristul facea trafic de masini din Bulgaria, acestea fiind afacerile pe care le desfasura dincolo de limita legii. Legal, insa, Hari Bacanu figureaza ca fiind patronul firmei SC Harys Resorts SRL, infiintata in luna aprilie 2005. Desi societatea este inca in functiune, pe anii 2005 si 2006 bilanturile anuale nu a fost depuse la Registrul Comertului. Hari Bacanu, vaduv si avand un baiat in varsta de 17 ani, era unicul asociat al firmei, avand, totodata, si calitatea de administrator. Societatea are un capital de 200 de lei, obiectul de activitate fiind constructiile de cladiri si lucrari de geniu civil. In luna mai 2005, firma isi deschisese un punct de lucru in statiunea Mamaia, zona Melody, insa, contractul de inchiriere, datat 16 mai 2005, fusese incheiat numai pentru o perioada de trei luni. Dat fiind ca bilanturile firmei nu au fost depuse, este greu de ghicit daca firma taximetristului avea profit sau mergea in pierdere. Este, insa, greu de crezut ca, daca afacerile pe cont propriu i-ar fi mers, ar mai fi fost simplu sofer, fara ca macar sa aiba autoturismul sau, la o firma de taximetrie.

Ultima cursa

In actul de identitate al victimei, eliberat la data de 23 martie 2005, domiciliul victimei figureaza pe Strada Theodor Burada nr. 14, exact adresa la care a fost inregistrata si firma SC Harys Resorts SRL. La aproape o saptamana de la comiterea faptei, anchetatorii, in ciuda sprijinului primit de la Inspectoratul General al Politiei Romane, nu au retinut inca niciun suspect, desi s-a vehiculat, la un moment dat, ca exista trei indivizi care ar avea legatura cu asasinatul. Varianta a fost, insa, infirmata de procurori. Adina Florea, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, a precizat ca ipoteza celor trei suspecti nu este reala si la fel de neadevarat este faptul ca s-a solicitat sprijinul politistilor bulgari, in speranta ca se vor gasi fie masina cu care taximetristul plecase in ultima cursa, fie arma crimei. In schimb chestorul Mircea Vasile Bargoz, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, confirma ca s-a cerut sprijinul politistilor de peste hotare. Desi dat in urmarire, autoturismul Volkswagen Golf este in continuare de negasit. Se pare ca, in urma cu aproximativ zece ani, la acea data fiind tot taximetrist, Hari Bacanu a fost injunghiat in cursul unei incaierari in care fusesera implicati oamenii lui Ismail Iasar, zis Saceanu. Victima se pare ca a nimerit intamplator in incaierare, in vreme ce astepta un client in Piata Chiliei. Incidentul nu s-a soldat cu dosare penale, dar este posibil ca aceasta sa fi fost ocazia cu care Hari Bacanu a fost amprentat si gasit ulterior in baza de date de politistii care investigheaza asasinarea sa. Se pare ca barbatul care muncea ca sofer la Romaris avea grave probleme in familie. Ramas vaduv, Hari Bacanu era silit sa munceasca zi si noapte ca sa-si intretina fiul handicapat psihic si sora paralizata. Una din matusile victimei a precizat, sub protectia anonimatului, ca barbatul era un om retras, priceput la toate treburile gospodaresti, si ca navigase timp de multi ani. Hari Bacanu va fi inmormantat in cursul zilei de astazi.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii