Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stefan Marginean cauta tapi ispasitori pentru situatia de la MinMetal

ro

18 Jun, 2007 00:00 5688 Marime text
1182115309.jpg

Saptamana trecuta, angajatii de la MinMetal au intrat de doua ori in greva, nemultumiti de salariile mizere si de conditiile inumane in care muncesc.

Actionarul majoritar, Stefan Marginean, fost colonel de Securitate, cunoscut ca un personaj care isi deschide greu "punga" cand e vorba de plati, incerca fel si fel de strategii pentru a-si linistii angajatii. Dupa ce a amenintat ca ii va da in judecata pe cei de la Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare, care i-ar fi instigat pe muncitori la greva, acum umbla prin societate si isi pregateste terenul pentru negocierile ce vor avea loc la sfarsitul lunii. Desi este de ani buni in topul celor mai bogati oameni din Romania, cu o avere estimata la peste 60 de milioane de euro, el se plange ca nu are bani sa le mareasca salariile angajatilor. Mai nou, vinovat de acest lucru este Ion Vasile, fost director executiv la MinMetal care, chipurile, l-ar fi lasat pe Marginean cu visteria goala. Patronul reclamagiu In primavara anului 2006, Ion Vasile era cercetat de lucratorii Sectiei Regionale a Politiei Transporturi dupa ce fusese reclamat de Marginean, ca ar fi prejudiciat unitatea cu aproximativ 180 miliarde de lei vechi. Marginean il acuza pe Ion Vasile ca a infiintat o firma de consultanta, care a incheiat un contract de management cu SC MinMetal. Conform contractului, el primea lunar 2% din profitul net al MinMetal. Astfel, in calitate de administrator al firmei de consultanta, Ion Vasile emitea lunar o factura pe care o trimitea spre aprobare directorului de la MinMetal, functie ocupata tot de el. In anul 2004, in luna iulie, Ion Vasile a mai infiintat o firma pentru a nu plati impozit pe profit prea mare. El impartea intre cele doua firme ale sale venitul lunar de 2% din profitul MinMetal. In urma plangerii, fostul director a fost cercetat in stare de libertate pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Dupa ce a trecut pe la politistii de la Transporturi, dosarul a ajuns la Parchet. Procurorii care au lucrat la acest dosar au decis ca Ion Vasile este nevinovat si au dispus neinceperea urmaririi penale. Ce a uitat sa specifice Marginean in reclamatie a fost faptul ca el cu mana lui a semnat o hartie prin care era de acord sa dea 2% din profitul MinMetal firmei lui Ion Vasile. In momentul in care acesta din urma a venit in societate, aceasta avea pierderi de 19 miliarde. El a reusit sa o puna pe picioare si chiar sa o duca, intr-o perioada foarte scurta, la un profit de peste 40 de miliarde. Vazand cati bani poate castiga, dar uitand ca, inainte de venirea lui Ion Vasile, MinMetal mergea in pierdere, fostul colonel de Securitate a incercat sa rupa intelegerea. Sperand ca hartiile semnate cu Vasile nu vor mai fi gasite, el a depus reclamatia la politie. Pe langa faptul ca totul s-a dovedit a fi doar o diversiune pusa la cale de Marginean, acesta mai are sa ii dea fostului director si o suma considerabila de bani. Dupa ani buni de procese, Marginean a pierdut si la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu Ion Vasile, asa ca este bun de plata.

Scris de: {autor}Adrian FURDULEA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Atentie la U 30 Mar, 2013 11:53 Stefan Marginean nu a fost colonel de Securitate. Faceti confuzie cu Stefan Margineanu.Actionarul majoritar Stefan Marginean a fost inginer la IPROLAM, ajuns director in urma serviciilor la militia politica.