Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:12 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şpagă la Bac? Fostul decan Gheorghe Amza, audiat de Tribunalul Constanţa

ro

25 Sep, 2014 00:00 1630 Marime text
Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, a fost audiat, ieri, de Tribunalul Constanţa.
 
În faţa magistraţilor, Amza a susţinut, potrivit unor surse avocăţeşti, că nu-şi însuşeşte declaraţia dată în faza urmării penale, deoarece se afla sub imperiul şocului generat de o posibilă „vizită“ la puşcărie.
 
După cum menţionam şi în ediţiile trecute, Gheorghe Amza a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa de luare de mită şi de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.
Mai exact, în cursul lunii iulie 2013, „inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic «Ion Bănescu» din Mangalia, cu ocazia desfăşurării examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie, a primit, prin intermediar, de la mai mulţi elevi participanţi la examenul de Bacalaureat, suma de 3.000 de euro şi a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, şi a serviciilor de masă, cu titlul de mită“.
 
Procurorii DNA au mai trimis în judecată, în acest dosar, cinci profesori, o secretară, un elev, dar şi alte două persoane fără calitate specială (părinţii unor elevi).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii