Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța, scrisoare pentru primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă

ro

11 Mar, 2018 11:45 1926 Marime text
Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța, membru al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, i-a adus la cunoştinţă primului ministru Vasilica-Viorica Dăncilă următoarele:
 
„Având în vedere abuzurile conducerii Penitenciarului Constanța-Poarta Albă, reprezentată prin Florentin Muscalu – director, și Petrică Bănuță – director adjunct, ţinând cont că: în decursul anului 2017, au avut loc mai multe evenimente negative, în care a fost implicat personalul unității: două sinucideri, o tentativă de suicid, un ultraj. Tot în anul 2017 au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului în ceea ce privește: evaluarea profesională, modificarea unilaterală a programului de muncă. În ceea ce privește relația angajator – Sindicat, există deficiențe de comunicare și de parteneriat în cadrul dialogului social: nu se răspunde în termenul legal de 30 de zile la majoritatea adreselor înaintate de către Sindicat, nu s-a finalizat amenajarea sediului Sindicatului, Sindicatul nu este consultat în legătură cu rescrierea Statului de organizare. Toate aceste aspecte au fost aduse la cunoștința Administrației Naționale a Penitenciarelor, fără a se lua însă măsuri concrete, solicităm public demiterea Directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor și a conducerii operative a Penitenciarului Constanța-Poarta Albă“, potrivit unui comunicat oficial al Sindicatului Național SINPEN 2016 Constanța. 

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Penitenciarului Constanța-Poarta Albă nu au dorit să comenteze subiectul anterior menţionat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii