Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţe definitive pentru trei poliţişti din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa

ro

23 Feb, 2016 00:00 3631 Marime text


Sentinţă definitivă pentru cei trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
 
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României i-au condamnat pe cei trei la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
Sentinţa Curţii Supreme este definitivă.
 
Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, conform cărora, „la datele de 29 decembrie 2010 şi 28 ianuarie 2011, inculpaţii, lucrători de poliţie judiciară în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog, au comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor «etnobotanice», informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi a substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor“.
 

„Aceste acţiuni erau derulate de reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Constanţa şi, având în vedere că şi lucrătorii din cadrul BCCO Constanţa participau la efectuarea respectivelor controale, inculpaţii au luat la cunoştinţă în mod direct despre organizarea acestora, în virtutea atribuţiilor de serviciu. Scopul evident al comunicării de către inculpaţi a informaţiilor menţionate a fost acela de a asigura firmei reprezentate de denunţător posibilitatea de a continua comercializarea de plante şi substanţe «etnobotanice», potenţial dăunătoare sănătăţii, fără a fi depistată de către organele de control şi fără a fi sancţionată contravenţional în mod corespunzător“, conform DNA.

 
Într-un alt dosar, Bogdan Mircea Teodorescu, Vlad Ştefan Zaharia, Dragoş Emil Petcu şi Cristian Dolană, angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, au fost condamnaţi pentru că ar fi torturat un investigator sub acoperire. Teodorescu, Zaharia şi Petcu au fost achitaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar Dolană, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.
 
Deciziile au fost atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii