Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:28 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei poliţişti din BCCO Constanţa, condamnaţi la câte un an de închisoare. Înalta Curte analizează cererea de revizuire

ro

30 Sep, 2017 00:00 2875 Marime text
Judecătorii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor analiza, în şedinţa din data de 4 octombrie, cazul celor trei foşti lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog Bogdan Mircea TeodorescuDragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, care au solicitat revizuirea dosarului în care au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Daniel Grădinaru, Francisca Vasile şi Valentin Horia Şelaru.
 
Cererea anterior precizată s-a aflat şi pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a respins acţiunea.
 
Nemulţumiţi de decizia judecătorilor din Constanţa, cei trei foşti lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog s-au adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
Cu privire la acest dosar, cei trei au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, conform cărora, „la datele de 29 decembrie 2010 şi 28 ianuarie 2011, inculpaţii, lucrători de poliţie judiciară în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog, au comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor «etnobotanice», informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi a substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor“.
 
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României i-au condamnat pe cei trei la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată, sentinţa fiind definitivă.
 
Într-un alt dosar, Bogdan Mircea Teodorescu, Vlad Ştefan Zaharia, Dragoş Emil Petcu şi Cristian Dolană, angajaţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, au fost condamnaţi pentru că ar fi torturat un investigator sub acoperire. Teodorescu, Zaharia şi Petcu au fost achitaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar Dolană, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Ti-a placut articolul?

Comentarii