Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Vămii Călăraşi, cu apartament la malul mării Cine s-a ales ieri cu uşa spartă în urma celor 13 percheziţii de la Constanţa

ro

12 Sep, 2012 02:37 2641 Marime text
perchezitii_-_mascati.jpg„Potrivit declaraţiei de avere, Voicu are în proprietate, alături de soţie, două apartamente: unul în Călăraşi, cumpărat prin credit ANL, în 2005, de 76 mp, şi unul la Constanţa, de 40 mp, achiziţionat în 2006"

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Crimei Organizate, au efectuat 13 percheziţii domiciliare în Constanţa. Acţiunea de ieri a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din opt persoane, specializat în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice - combustibili. În colimatorul oamenilor legii ar fi intrat şi Ion Voicu, şeful Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Călăraşi, deţinătorul unui apartament în Constanţa.

Revenind la percheziţiile de ieri, acestea au fost în total 33 şi au vizat sediile mai multor societăţi comerciale din municipiul şi din judeţul Constanţa (respectiv Mihail Kogălniceanu), patru din Bucureşti, opt din Călăraşi, trei din Sibiu şi câte una din Giurgiu, Prahova, Alba şi Vâlcea. Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism arată că „învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă". În fapt, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 de tone de motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi. „În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip «fantomă», fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele. Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul DJAOV Călăraşi, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de euro", conform DIICOT. Acţiunea de ieri a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de la Crimă Organizată din Bucureşti, Alba şi Constanţa. Ieri, la sediul DIICOT au fost audiate 12 persoane. Potrivit Adevărul de Călăraşi, Ion Voicu, şeful Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Călăraşi, „suspectat de ilegalităţi într-o afacere cu carburanţi ce se ridică la 5 milioane de euro", are două credite, deţine în proprietate o maşină din anul 2004 şi nu are conturi bancare. „Potrivit declaraţiei de avere, Voicu are în proprietate, alături de soţie, două apartamente: unul în Călăraşi, cumpărat prin credit ANL, în 2005, de 76 mp, şi unul la Constanţa, de 40 mp, achiziţionat în 2006", conform sursei mai sus citate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii