Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roata care a provocat totul, inca la Politia Rutiera Dosarul tragediei rutiere de la Poarta Alba, amanat pana in septembrie

ro

31 Jul, 2010 00:00 1268 Marime text

În ciuda faptului că au trecut aproape şase luni de la deschiderea lui, dosarul tragediei rutiere de la Poarta Albă, în care cinci oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi patru au fost răniţi, nu a fost soluţionat. Angajatul SC Damila SRL, Valentin Protesaru, din Vâlcea, şoferul tirului de la care s-a desprins roata ce a dus la producerea accidentului, este judecat sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Dosarul cu numărul 2995/256/2010 se află pe rolul Judecătoriei Medgidia, fiind înregistrat pe data de 17 mai.

După o primă înfăţişare stabilită pe 15 iunie, procesul a fost amânat, pentru respectarea dreptului la apărare, următorul termen fiind fixat în luna septembrie, după încheierea vacanţei judecătoreşti. În prezent, trei roţi ale tirului condus de Valentin Protesaru se află la sediul Poliţiei Rutiere Constanţa. Acestea vor fi transportate la Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa de îndată ce ancheta se va finaliza. La scurt timp după producerea accidentului, procurorii din cadrul Parchetului de la lângă Judecătoria Medgidia au cerut punerea sechestrului asigurator pe maşinile societăţii comerciale Damila SRL. În seara zilei de 12 februarie, în jurul orei 17.00, Valentin Protesaru a condus un autotractor, marca DAF, cu numărul de înmatriculare VL-59-DML, ce tracta semiremorca marca Schmitz, VL-90-DML, dinspre Constanţa către Medgidia. În momentul în care a ajuns la intrarea în localitatea Poarta Albă, tirului i s-a desprins una dintre roţi şi a intrat sub un alt tir, condus de Viorel Sima, în vârstă de 46 de ani, din Dâmboviţa.

Victimele, înmormântate cu ajutorul politicienilor din Medgidia.

Autotrenul din urmă a scăpat de sub control, a pătruns pe contrasens, după care a lovit în plin un microbuz marca Peugeot, condus de Iulian Prisăcaru, de 22 de ani, din localitatea Remus Opreanu. În urma impactului au decedat Iulian Prisăcaru şi alţi trei pasageri din microbuz: Constantin Botnar, de 19 ani, Nicolae Croitoru, de 32 de ani, şi George Roşu, de 24 de ani. Ulterior, în ciuda eforturilor depuse de medici, şi Ştefan Constantin a decedat pe patul de spital. Din cauza faptului că familiile îndoliate nu dispuneau de resurse financiare suficiente, politicienii din municipiul Medgidia, indiferent de culoarea politică, au donat diverse sume de bani pentru îngroparea a celor morţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii