Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razvratiti in al 12-lea ceas Revolta la penitenciar

ro

31 May, 2010 03:19 3602 Marime text

cap_5.jpgDemers fără precedent al lucrătorilor de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă. Peste 20 de angajaţi ai închisorii au dat în judecată instituţia, nemulţumiţi de tăierea unor sporuri. În prezent, cele 21 de dosare au fost înregistrate pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal al Tribunalului Constanţa, urmând să se fixeze prima înfăţişare în dosar. La polul opus, surse avizate susţin că nu este exclus ca demersul angajaţilor să aibă legătură cu inspecţia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, programată pentru luna iunie.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe rolul Tribunalului Constanţa au fost înregistrate 21 de acţiuni ale angajaţilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă. Reclamanţii sunt Virginia Laura Manea, Vasile Sorin Lazăr, Marian Scrioşteanu, Adrian Vasile, George Gabriel Presură, Adrian Malciu, Vasile Aurel Tamaş, Constantin Tătaru, Marius Trache, Daniel Popescu, Monica Savu, Cătălin Damian, Marian Ciobanu, Ovidiu Bejinaru, Gică Spătaru, Iulian Florin Alexandru, Costel Marian Anghel, Dumitru Daniel Stoian, Neazi Irmau Tair, Paula Iorgu şi Olimpiu Dănuţ Moisa. În fiecare din cele 21 de dosare separat înregistrate, pârât este Penitenciarul Poarta Albă, iar obiectul este reprezentat de „anulare act administrativ".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, inspectorul Gabi Botezan, procesele intentate penitenciarului s-au născut ca urmare a tăierii sporurilor pentru absolvirea studiilor superioare, de care aceştia beneficiau în baza adeverinţelor emise de unităţile de învăţământ. Dat fiind că adeverinţele respective aveau valabilitate un an, iar, ulterior expirării acestora, reclamanţii nu s-au prezentat cu diploma de absolvire a facultăţii, sporurile le-au fost tăiate.

Pe de altă parte, surse avizate susţin că demersul angajaţilor Penitenciarului Poarta Albă nu ar fi străin de apropiata inspecţie generală anunţată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, inspecţie programată pentru luna iunie. De menţionat că ultimul control de acest gen la Poarta Albă a avut loc în urmă cu mai bine de trei ani, în ianuarie 2007. De asemenea, o inspecţie similară este programată şi pentru Spitalul Penitenciar Poarta Albă, însă este programată pentru luna iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii