Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii spun că au găsit valută şi copiuţe Arest prelungit în dosarul presupusei corupţii din Universitatea Maritimă

ro

14 Nov, 2013 00:00 2032 Marime text
Dumitru Florin Merăuţă, fost student al Universităţii Maritime Constanţa, cercetat pentru trafic de influenţă, dare de mită, fals privind identitatea şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, rămâne în arest. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Concret, în şedinţa de ieri, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de Dumitru Florin Merăuţă pe o durată de 30 de zile, de la 18 noiembrie la 17 decembrie. De asemenea, Tribunalul a respins ca nefondată cererea formulată de Merăuţă privind înlocuirea măsurii preventive a arestului cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Nu este de trecut cu vederea peste faptul că, în urmă cu două zile, tot Tribunalul a respins ca neîntemeiată cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de Merăuţă. Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în perioada februarie - 16 septembrie, Merăuţă, fost student al Universităţii Maritime Constanţa, „a primit sume de bani cuprinse între 100 şi 150 de euro, de la 17 studenţi din cadrul aceleiaşi universităţi (...) pentru a-şi folosi influenţa asupra cadrelor didactice din cadrul universităţii, astfel încât studenţii să promoveze examenele restante fără rezolvarea subiectelor pe lucrările scrise, ci numai să-şi scrie numele, prenumele, anul de studiu, forma de învăţământ, precum şi cerinţa subiectului”.

„Pentru traficarea influenţei sale, Merăuţă Dumitru-Florin mai pretindea pentru sine de la cumpărătorii de influenţă sume cuprinse între 100 şi 150 lei. În sarcina inculpatului Merăuţă Dumitru-Florin s-a mai reţinut că, în aceeaşi perioadă infracţională, în mod repetat, a substituit la examene alţi studenţi, folosind carnete de student cu fotografia sa şi numele cumpărătorului de influenţă, întocmind în numele acestora lucrările de examinare, studentul substituit primind astfel notă de promovare”, se mai arată în documentele Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Procurorii mai spun că, în urma unei percheziţii efectuate la reşedinţa lui Merăuţă, au fost descoperite şi ridicate mari sume de bani „provenite din comiterea infracţiunilor de corupţie, respectiv: 14.850 de euro, 2.400 de dolari, 11.400 de lei, înscrisuri ce cuprindeau însemnări cu nume de persoane, sume de bani, copiuţe, adeverinţe de student, carnete de student (...)”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii