Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT Constanţa au pus punct cercetărilor Trimişi în judecată pentru organizare, conducere sau finanţare a unor operaţiuni privitoare la droguri

ro

11 Dec, 2012 03:08 3843 Marime text
diicot_IPJ_arest.jpgCinci persoane vor fi judecate de Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „organizare, conducere sau finanţare a unor operaţiuni privitoare la droguri". Portalul instanţelor de judecată arată că cei deferiţi justiţiei sunt Ciprian Holban, Gheorghe Chirieac Aristocrates, Viorel Costel Mocanu, Marian Gonţilă şi Garofiţa Nica. Ieri, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca Ciprian Holban să rămână în spatele gratiilor.

De menţionat că toţi cei mai sus precizaţi au fost cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Teritorială Constanţa. Aproape de jumătatea lunii octombrie, oamenii legii au informat că s-a documentat presupusa activitate infracţională a lui Ciprian Holban (34 ani) şi a lui Aristocrates Gheorghe Chirieac (36 ani), ambii din municipiul Constanţa. Mai exact, la data de 14 august, după cum susţin organele de anchetă, la solicitarea lui Aristocrates, Ciprian Holban ar fi scos din ţară şi ar fi transportat în Bulgaria un număr de 689 de comprimate de MDMA (drog de mare risc) pe care apoi, prin intermediul unei femei, i le-ar fi predat unui alt cetăţean, pentru ca acesta să le aducă înapoi în România. Ulterior, cel din urmă a fost prins de oamenii legii, în flagrant, în timp ce introducea cele 689 de comprimate în România prin PTF Negru Vodă, ca urmare a denunţului lui Aristocrates. Poliţiştii presupun că cele 689 de comprimate au fost procurate anterior de Gheorghe Aristocrates Chirieac din Germania şi mai apoi au fost introduse de acesta în România.

Poliţiştii spun că Aristocrates Gheorghe Chirieac ar fi iniţiat acest demers cu sprijinul lui Ciprian Holban, pentru a-şi crea o situaţie juridică favorabilă, respectiv de a formula un denunţ pentru trafic de droguri în urma căruia să se realizeze un flagrant. Această situaţie i-ar fi permis aplicarea dispoziţiilor privind protecţia martorilor şi i-ar fi facilitat reducerea pedepsei de 14 ani de închisoare pentru iniţiere şi conducere a unui grup organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism pentru care a fost condamnat în primă instanţă într-un alt dosar.

Ciprian Holban a fost prezentat la Tribunalul Constanţa, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc.

Tot cu această ocazie, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Aristocrates, care se sustrăgea urmăririi, pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii