Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT au descoperit aproximativ nouă kilograme de ​cannabis. Detalii din anchetă

ro

10 Sep, 2020 17:01 1396 Marime text
  • Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și cultivarea şi deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, inculpatul a inițiat mai multe culturi de cannabis, atât în vederea comercializării de astfel de substanțe, cât şi în vederea consumului propriu.

La data de 09.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mureș, au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza municipiului Târgu Mureș, ocazie cu care au fost ridicate mai multe resturi vegetale de plante de cannabis, precum şi ustensile necesare în vederea creşterii şi îngrijirii acestor plante și, de asemenea, au identificat o plantație outdoor din care au fost ridicate 15 plante de cannabis aflate în diferite stadii de dezvoltare, în greutate totală de aproximativ 9 kilograme.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii