Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Tânăr prins cu Cannabis pe plajă, la Vama Veche, începe procesul (RECHIZITORIU)

ro

13 May, 2024 11:54 441 Marime text
 
 
  • Recent, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul DIICOT Constanța, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat (H.A.), sub aspectul infractiunii de detinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.
 
Potrivit rechizitoriului (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), inculpatul este suspectat că, în august 2022, ar fi cumpărat și ar fi deținut, pentru consum propriu, o țigaretă care conținea Cannabis în amestec cu tutun, o țigaretă care conținea cannabis în amestec cu tutun, parțial fumată, precum și cantitatea de 3,68 grame de cannabis.
 
Inculpatul a fost depistat de către jandarmi, pe raza localității Vama Veche, din județul Constanța, pe plajă.
 
Recent, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul DIICOT Constanța, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Instanța a dispus începerea judecătii cauzei fată de inculpat, sub aspectul infractiunii de detinere de droguri de risc pentru consum propriu, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.   
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Justiție Constanța
Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Constanța prins cu zeci de grame de Cannabis pregătit pentru vânzare

 
Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii