Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:54 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Consiliului Judeţean nu mai vrea să fie judecat la Constanţa (rechizitoriu)

ro

09 Apr, 2016 00:00 1117 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ar vrea ca dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa să nu mai fie judecat la Curtea de Apel Constanţa. Solicitarea şefului CJC a fost analizată ieri de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Până la închiderea ediţiei, magistraţii de la Curtea Supremă nu luaseră nicio decizie.
 
Amintim că, pe data de 28 octombrie 2015, Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a dispus încetarea procesului penal faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu pentru infracţiunea de abuz în serviciu, însă l-a condamnat la pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Şeful CJC a mai fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele de inflaţie la data efectuării plăţii, către partea civilă Ministerul Apărării Naţionale - Statul Major General.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu a fost definitivă, astfel că ea a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. Dosarul a fost trimis spre soluţionare judecătorilor Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel, următorul termen fiind stabilit pentru data de 14 aprilie.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4) şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa. Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii