Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul Pascu s-a ridicat la ceruri, alături de preoteasă Suflete unite pentru micuţul Florin, supravieţuitorul tragediei dintre Eforii

ro

16 Jun, 2011 00:19 3656 Marime text
preot_3452353.jpgPoliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa continuă cercetările în dosarul tragediei rutiere produsă în urmă cu două zile, când două persoane şi-au pierdut viaţa, ca urma a unei manevre incorecte. Trupurile neînsufleţite ale autorului accidentului, respectiv Mihai Pascu, de 65 de ani, din Buzău, preot la biserica „Tuturor Sfinţilor", parohia „Eroii" din Buzău, şi cel al soţiei acestuia, Marinela Pascu, se află la Morga din Constanţa. Nepotul celor doi, care se afla în maşină în momentul accidentului, se află internat, în stare gravă, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În urma primelor cercetări, poliţiştii de la Rutiera Constanţa au stabilit că Mihai Pascu, în vârstă de 65 de ani, din Buzău, a condus, pe data de 14 iunie, un automobil marca Dacia, dinspre Constanţa către Mangalia. Ajuns între localităţile Eforie Nord şi Eforie Sud, Mihai Pascu a încercat să execute o manevră de întoarcere neregulamentară, motiv pentru care a fost lovit în plin de un Fiat condus de Mugurel Daniel Chiriţoiu, de 52 de ani. „În urma impactului dintre cele două automobile a rezultat, iniţial, decesul conducătorului Daciei, vătămarea corporală gravă a Marinelei Pascu, precum şi a minorului Florin S., de 5 ani. Ulterior, la spital a decedat şi Marinela Pascu. Din cealaltă maşină a fost rănită uşor Angelica Ene", au mai explicat cei de la Poliţia Rutieră, care continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea tragediei. Potrivit NewsBuzău.ro, Mihai Pascu era preot paroh la biserica „Tuturor Sfinţilor", parohia „Eroii" din Buzău. Aceeaşi sursă arată că preotul Pascu „ce este numit în august 1981 preot la Tabărăşti, a absolvit Seminarul Teologic din Buzău (1961-1966), apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti (1966-1970). În perioada 1990 - 1996 este ales în funcţia de protopop al Parohiei Buzăului". „În anul 1996 îşi încheie misiunea la Tabărăsti fiind numit preot paroh la biserica «Tuturor Sfintilor», parohia «Eroii» din Buzău. Intră în dizgraţia episcopului locului Epifanie Norocel (actualmente arhiepiscop) şi este numit preot de rând la biserica sus-numită", mai informează NewsBuzău.ro. Florin S., de numai 5 ani, nepotul soţilor Pascu, care se afla în Dacie în momentul accidentului, este internat în stare gravă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicii spun că starea de sănătate a micuţului este stabilă. Părinţii acestuia sunt alături de el.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii