Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistul Victor Livanov vrea sa se judece cu turista Moruz

ro

06 Aug, 2010 01:05 5824 Marime text
cap_2.jpgAgentul-şef principal Victor Livanov din Eforie este „croit" să-şi caute dreptatea în instanţă. Acesta infirmă acuzele unei şoferiţe, conform cărora a fost mituit de Dănuţ Chiparu.

Răsturnare de situaţie în cazul evenimentului rutier din Eforie Nord produs în seara zilei de 3 august, în care a fost implicată şi una dintre maşinile afaceristului local Dănuţ Chiparu. Agentul-şef principal Victor Livanov, acuzat de Alina Lavinia Moruz, de 21 de ani, din Timişoara, că ar fi ameninţat-o, după care l-a filmat primind şpagă 1.000 de lei de la Dănuţ Chiparu, este decis s-o dea în judecată pe tânără. „Să demonstreze că am luat spagă 1.000 de lei de la Chiparu. În instanţă, am s-o rog să vină cu filmul, chiar sunt foarte curios să văd şi eu filmarea", a mai declarat poliţistul Livanov.

Cel asupra căruia toată lumea a aruncat cu noroi acuzându-l de faptul că gestionează cu mare îndeletnicire muşamalizarea accidentului lucrează în Poliţie încă din anul 1988 şi spune că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie. Agentul-şef principal Victor Livanov ne-a povestit ce s-a întâmplat marţi seara la intersecţia dintre strada 23 August şi drumul naţional 39. „Am fost anunţat prin staţia de emisie-recepţie şi m-am deplasat la faţa locului, unde am găsit o Dacia Papuc în mijlocul străzii, care avea lovituri în partea din faţă. În prima fază, nici nu am observat cealaltă maşină lovită, Volkswagen-ul (n.r. condus de Alina Lavinia Moruz). Era băgată după un gard viu, aproape de un bloc. Ambulanţa era acolo. Când m-am dus, în ambulanţă l-am găsi pe şoferul Daciei Papuc (n.r. Alexandru Traian, de 59 de ani, din Techirghiol), care se ţinea de cap, dar şi pe una dintre pasagerele Volkswagen-ului. Medicul le-a spus că n-au niciun fel de problemă şi că pot coborî din maşină. Repet, eu când am ajuns la faţa locului, cei implicaţi în eveniment se aflau în ambulanţă, mai puţin şoferiţa. Nu ştiu dacă a fost sau nu în ambulanţă. Nu am ameninţat-o", a mai declarat, Livanov. Acesta continuă, precizând că şi-a dat seama de faptul că Alina Lavinia Moruz a fost la volanul VW-ului pentru că, la scurt timp după producerea evenimentului, avea în mână faţa de la casetofon. „Am întrebat-o dacă a păţit ceva şi mi-a răspuns că nu, doar că s-a speriat de moarte. A coborât şi prietena ei din salvare, a coborât şi şoferul autoutilitarei, după care i-am adus la maşina poliţiei. I-am pus să sufle în aparatul Drager, rezultatul fiind 0. Apoi i-am întrebat dacă au ceva vătămări, mi-au spus că nu. Am dat prin staţie la bază că este vorba despre o tamponare şi nu un accident de circulaţie", a mai arătat agentul-şef principal. Ajunşi la Postul de Poliţie, cei trei au dat declaraţii şi au semnat că nu au existat victime omeneşti. În faţa poliţistului Victor Livanov, conducătorul Daciei Papuc a declarat că, fiind aglomeraţie în trafic, s-a orientat de pe trecerea de pietoni. „Maşinile erau oprite pentru a acorda prioritate şi el s-a băgat. A zis că are timp să efectueze manevra, însă cea cu Volkswagen-ul a depăşit coloana. La rândul său, şoferiţa a spus că nu era niciun pieton pe trecere. Totuşi, la faţa locului a existat o fetişoară, martoră, care a spus că Volkswagen-ul era s-o calce pe zebră", a mai arătat poliţistul.

Chiparu, prezent în sediul Poliţiei din Eforie

Fiind găsit vinovat de producerea accidentului, Alexandru Traian s-a ales cu reţinerea permisului pentru 60 zile, dar şi cu amendă în valoare de 260 de lei. Agentul-şef principal Livanov susţine că, iniţial, nu a ştiut cui aparţine Dacia accidentată, însă a aflat că este a lui Dănuţ Chiparu abia în momentul în care acesta a apărut în sediul Poliţiei pentru a aduce asigurarea şi talonul maşinii conduse de Alexandru Traian. „Să arate (n.r. Alina Lavinia Moruz) filmul despre care vorbeşte, cum că eu aş fi fost mituit. Să demonstreze că am luat şpagă 1.000 de lei de la Chiparu. În instanţă, am s-o rog să vină cu filmul, chiar sunt foarte curios să văd şi eu filmarea. O voi da în judecată, pentru că dacă nu o fac înseamnă că are dreptate. În 22 de ani, de când sunt poliţist, este prima dată când se întâmplă aşa ceva", a conchis Livanov, precizând că, pe lângă asigurare, tânăra şoferiţă îi cerea lui Traian şi suma de 3.000 de euro. Aceşti bani reprezintă costul reparaţiilor.

O banală tamponare

Reamintim că Alexandru Traian, de 59 de ani, din Techirghiol, a condus un automobil marca Dacia 1304, cu numerele de înmatriculare CT 04 JMC, pe strada 23 August, în Eforie Nord. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu drumul naţional 39, din cauza faptului că nu a respectat semnificaţia indicatorului „Oprire", a pătruns în intersecţie şi a lovit în plin Volkswagen-ul condus de Alina Lavinia Moruz, de 21 de ani, din Timişoara. În urma impactului deosebit de puternic, automobilul VW a fost proiectat într-un copac, după care s-a oprit pe trotuarul unui bloc situat în imediata apropiere. Dacia se află în proprietatea societăţii comerciale Briza Mării Negre SRL, unitate condusă de Dănuţ Chiparu şi de cetăţeanul german Markus Schroder.

Hoţii au fost prinşi

Din cauza faptului că a rămas nemişcat, VW a reprezentat o ţintă sigură pentru doi minori din Teleorman. Aceştia au agresat un bărbat care i-a surprins în timp ce sustrăgeau părţi componente ale maşinii. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti au fost identificaţi ca suspecţi de comiterea faptei doi tineri din judeţul Teleorman. Prejudiciul în valoare de 5.000 de lei a fost recuperat în proporţie de 30%. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de reţinere, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Pentru că refuză să-i înmâneze asigurarea, Alina Lavinia Moruz este obligată s-l acţioneze în instanţă pe conducătorul Daciei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 02 Oct, 2010 18:00 lipoveanul este cunoscut in zona. il cunoaste toti soferii de tiruri. ii opreste si ii ameninta ca le ia permisu pana vine patronul lor cu spaga. sta la panda si te opresate sa ii dai spaga. pune radarul si cand te opreste iti spune ca ai avut o viteza mai mare decat cea inregistrata ca sa-i dai spaga. unde este legea ?
  • popa 06 Aug, 2010 21:11 Militeanul este cumparat de acest afacerist. In fiecare zi serveste masa la el la restaurant. Este cunoscut in zona ca primeste spaga. Toata Eforia si Techirghiolul il cunoaste pe acesta.
  • europeanu 06 Aug, 2010 10:42 Se intimpla o minune.In 22 de ani militianul nu a luat spaga niciodata.Nu i s-a mai intimplat asta vreodata lipoveanului,el de fapt fiind cunoscut ca un calutz breaz.