Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii demisioneaza pe capete

ro

21 Dec, 2007 00:00 1441 Marime text

Politistii constanteni s-au saturat de "catanie", fie ea si civila. Din datele detinute de Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta reiese ca politistii pleaca intr-o veselie din sistem. Daca in anul 2006, 75 dintre ei au parasit IPJ, de la inceputul anului 2007 si pana in prezent 114 angajati au parasit sistemul.

Cifrele din statisticile IPJ Constanta nu arata prea bine, chiar destul de ingrijorator am putea spune. Datele arata ca politistii s-au saturat. De lipsa dotarilor, de sobele pentru care nu au lemne, de primele semestriale care, din ordin de sus, pleaca obligatoriu catre sinistrati, de calculatoarele pe care le aduc de acasa, de cercetarile disciplinare abuzive. S-au saturat sa stea drepti in fata incompetentei sefului, de inspectorii sefi care se perinda la conducerea unui judet greu numai pentru a iesi la pensie cu gradul de chestor, pentru a-si pune in practica propriile idei, care nu au nici o legatura cu realitatea judetului, sau a sari ca de pe rampa de lansare mai sus, catre IGP sau chiar minister. O simpla comparatie a cifrelor respective denota toate aceste aspecte. Astfel, in cursul anului 2006, 75 de politisti din intregul judet au parasit IPJ Constanta. Dintre acestia, 28 s-au pensionat (dreptul lor), 43 au decis ca s-a umplut paharul si au plecat catre alte structuri ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative, iar trei efectiv au demisionat, considerand, probabil ca aceeasi lupta cu morile de vant exista si in celelalte structuri. In anul 2007 insa, situatia s-a inrautatit. Nu mai putin de 114 politisti au plecat. dintre acestia, 71 au ales sa se pensioneze. De mentionat ca printre ei se numara nume "grele" ale politiei constantene, care ar fi putut activa ani buni in structura, cum ar fi comisarul sef George Patrascu, fostul sef al Cercetarilor Penale, Cornel Popovici, fostul sef al Politiei Cernavoda, Constantin Bizadea, pana de curand sef al Serviciului Cabinet. Alti 25 de politisti s-au transferat in alte structuri. Unul dintre acestia este comisarul sef Traian Manzala, fostul sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, care a stat in fel de fel de concedii cat de mult s-a putut, dupa care a plecat sef la DGA Constanta. Numarul acestora este, ce e drept, mai mic fata de anul trecut.

S-a triplat numarul demisionarilor

Comparativ cu 2006, este insa impresionant de mare numarul celor care au demisionat. In vreme ce in 2006 numai 3 si-au depus demisiile, in 2007 nu mai putin de 18 politisti au demisionat. Ceea ce trage un semnal de alarma. In momentul in care numarul celor care demisioneaza creste de sase ori, trebuie sa-ti pui un semn de intrebare. Ca sa concluzionam, la sfarsitul anului 2006, in IPJ erau incadrati 1.432 de politisti, iar la data de 30.11.2007 doar 1.400 de politisti. Locul celor care au plecat nu a fost luat de alti politisti, pentru simplul motiv ca posturile nu au fost deblocate de catre Inspectoratul General al Politiei Romane. Asa se face ca Politia Constanta se confrunta, la ora actuala, cu un deficit de forte, care nu se stie cand si daca va fi suplinit. Daca ne raportam si la ultimul test privind modul in care percep politistii managementul conducerii, test care se pare ca a iesit dezastruos pentru sefia IPJ Constanta, putem afirma ca, undeva, ceva scartaie.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii