Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţist de la Transporturi, bătut în secţie? Afacerist constănţean trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie

ro

14 Mar, 2013 00:00 2073 Marime text
Afaceristul constănţean ar fi încercat să cadă la pace cu poliţistul care îl cerceta pentru evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 7.000 de lei 

Un bărbat din Constanţa a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupţie. Cauza penală în care omul are calitatea de inculpat a fost înregistrată ieri pe rolul Tribunalului Constanţa, cu numărul unic 2856/118/2013 şi obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art. 255 C. pen. cu ref. la art. 7 alin. 2 din Legea 78/2000”. Din câte se pare, acest dosar nu este singurul în care bărbatul ar fi cercetat de organele de anchetă.   

Păţanie neobişnuită pentru un constănţean. Pe scurt, procurorii îl acuză că, încercând să scape de dosarul de evaziune pe care îl avea la Poliţie, individul a vrut să mituiască un poliţist. Nimic ieşit din comun până aici. Atâta doar că omul legii l-a denunţat, iar el, imediat ce a fost dat pe mâna judecătorilor pentru dare de mită, s-ar fi dus val-vârtej şi l-a pocnit pe agentul de poliţie de la Transporturi care l-a denunţat, spun anchetatorii. Şi aşa s-ar fi ales cu al treilea dosar penal, pentru ultraj. Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 2856/118/2013, în care Valentin Mihai a fost deferit instanţei pentru dare de mită. Surse judiciare spun că, zilele trecute, Mihai - afacerist constănţean - ar fi încercat să cadă la pace cu poliţistul care îl cerceta pentru evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 7.000 de lei. Sens în care, într-o primă fază, i-ar fi înaintat omului legii suma de 150 de lei. Numai că de faţă erau şi agenţii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, dar şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe care îi alertase poliţistul, aşa că afaceristul ar fi fost prins în flagrant şi dat pe mâna justiţiei, pentru dare de mită. Iar povestea merge mai departe: aflând că a fost trimis în judecată pentru dare de mită, omul s-ar fi dus glonţ, spun surse judiciare, la postul de poliţie unde îşi desfăşura activitatea poliţistul care l-a dat în primire DGA-ului. Ajuns acolo, cetăţeanul i-ar fi dat un pumn omului legii, moment în care au intervenit autorităţile, iar cetăţeanul cu pricina s-a ales cu un al treilea dosar penal, de data aceasta pentru ultraj. După cum arătam mai sus, dosarul 2856/118/2013 face referire la articolul 255 din Codul Penal (Darea de mită) şi la articolul 7 alin 2 din Legea 78/2000 potrivit căruia „fapta de dare de mită săvârşită fată de una dintre persoanele prevazute la alin. (1) sau faţă de un funcţionar cu atribuţii de control se sancţionează cu pedeapsa prevazută la art. 255 din Codul penal, al cărei maxim (n.r. 5 ani) se majorează cu 2 ani”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii