Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pistol furat şi aruncat în curtea Poliţiei Ciobanu Afacerist spaniol bătut şi tâlhărit - presupuşii autori condamnaţi la puşcărie

ro

18 Sep, 2012 01:00 1603 Marime text
Trei bărbaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor deosebit de grav, tâlhărie şi furt calificat au fost condamnaţi ieri de Tribunalul Constanţa. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, anul trecut, cei trei ar fi furat mai mulţi saci de grâu de la o societate comercială, însă au fost prinşi de proprietar. După ce l-au ameninţat, unul l-ar fi lovit pe directorul firmei păgubite cu un par, după care i-ar fi furat pistolul.

Ieri, magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au decis ca Marian Holban, de 43 de ani, din comuna Ciobanu, cercetat pentru furt calificat şi tâlhărie, să execute doi ani şi şase luni de închisoare, în timp ce Vasile Şerban, de 39 de ani, comuna Măraşu, judeţul Brăila, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor deosebit de grav şi tâlhărie, a fost osândit la trei ani şi şase luni. De asemenea, Marin Şerban, de 38 de ani, tot din comuna Măraşu, judeţul Brăila, bănuit de tâlhărie, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia luată de Tribunalul Constanţa poate fi atacată la Curtea de Apel. Amintim că în cursul nopţii de 14/15 noiembrie 2011, procurorii au dispus reţinerea celor trei bărbaţi. Conform cercetărilor oamenilor legii, în seara zilei de 7 noiembrie 2011, în complicitate cu un mecanizator de utilaj agricol, Holban ar fi sustras de pe câmp, din apropierea comunei Ciobanu, dintr-o semănătoare aparţinând SC Alfatar Investment SRL Bucureşti, trei saci cu grâu. În seara zilei de 8 noiembrie 2011, toţi trei inculpaţii, cu complicitatea unui mecanizator, au mai sustras alţi trei saci cu grâu, iar pentru că au fost surprinşi de către directorul firmei păgubite, un cetăţean spaniol, pentru a-şi asigura scăparea, toţi trei au ameninţat-o pe persoana vătămată cu acte de violenţă. Ulterior, Vasile Şerban i-ar fi aplicat o lovitură cu o bâtă în zona capului. După lovirea victimei, Holban ar fi deposedat-o pe aceasta şi de pistolul cu gaze pe care îl avea asupra sa. Speriaţi de gravitatea acţiunilor ilicite, inculpaţii au aruncat grâul sustras în Dunăre, iar pistolul cu gaze în curtea Postului de Poliţie Ciobanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii