Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Periplul lui Giani Deli-Iorga Ce paşi a făcut Tribunalul Constanţa în dosarul care a şocat ţara

ro

23 Dec, 2011 00:00 2846 Marime text

Deliorga-GeaniDeli-Iorga_1.jpg„După comiterea omorului asupra celor două victime inculpatul şi-a însuşit din locuinţă un telefon mobil marca Nokia aparţinând acestora", potrivit procurorilor

Giani Deli-Iorga, de 31 de ani, acuzat că i-ar fi ucis, la începutul acestui an, pe soţii Elena şi Petre Garoafă din Cernavodă, rămâne în spatele gratiilor. Decizia le-a aparţinut magistraţilor Tribunalului Constanţa, care au menţinut măsura arestării preventive luată faţă de inculpat. În ediţia de azi, ZIUA de Constanţa prezintă toate deciziile luate de Tribunalul Constanţa pe rolul căruia se află această cauză, încă de pe data de 4 mai 2011.

Dosarul care a şocat ţara, la începutul anului 2011, a primit numărul unic 7337/118/2011 şi are ca obiect „omorul deosebit de grav". Giani Deli-Iorga, bărbatul de 31 de ani, acuzat de moartea soţilor Garoafă din Cernavodă, rămâne în arest. Potrivit anchetatorilor, inculpatul le-ar fi aplicat celor doi „mai multe lovituri cauzându-le multiple plăgi înţepate profund, secţionând vena jugulară, moartea survenind datorită anemiei acute severe consecutive hemoragiei externe masive, iar după comiterea omorului asupra celor două victime inculpatul şi-a însuşit din locuinţă un telefon mobil marca Nokia aparţinând acestora". La prima înfăţişare, 9 mai 2011, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpat, respingând, ca nefondată, cererea formulată de acesta, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea. Aceeaşi sentinţă s-a dat şi în data de 6 iunie 2011, iar pe data de 5 iulie Tribunalul Constanţa a admis cererea de abţinere formulată de judecătorul Lucian Lică privind participarea la judecarea dosarului penal. Câteva zile mai târziu, respectiv 6 iulie 2011, Tribunalul Constanţa a decis menţinerea măsurii arestării preventive luată faţă de Giani Deli-Iorga, totodată respingând ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Aceleaşi decizii le-a mai luat Tribunalul Constanţa şi la finele înfăţişărilor din zilele de 29 august 2011 şi 12 septembrie 2011, iar pe data de 3 octombrie instanţa a decis citarea martorilor cu mandate de aducere.

„Nu am avut intenţia să le fac rău soţior Garoafă"

Giani Deli-Iorga a mai primit câte o pastilă amară de la Tribunalul Constanţa şi în şedinţele din zilele de 25 octombrie 2011 şi 5 decembrie 2011. Următoarea înfăţişare a fost reprogramată pentru data de 9 ianuarie 2012.

Aflat în faţa judecătorilor, presupusul criminal al soţilor Elena şi Petre Garoafă a spus că nu a dorit să le facă rău celor doi. „Am acoperit petele de sânge de pe jos cu alte covoare din locuinţă. Am pus arma crimei pe şifonier. Am mai rămas în locuinţă până spre seară. (...) Este adevărat că am luat telefonul numitei Garoafă Elena. Am luat telefonul pentru a lua numărul soţiei lui Bogdan Mitu (nr. Mitu Gabriela). Vroiam să o sun pe Gabriela Mitu pentru că Bogdan Mitu nu răspundea la telefon. Când am ajuns la locuinţa unde stătea mama lui Bogdan Mitu, mi-am dat seama că telefonul e la mine, aşa că am scos bateria şi am aruncat aparatul. Hainele mele erau pătate de sânge, dar când am ajuns acasă le-am spălat. (...) Nu am avut intenţia să le fac rău soţior Garoafă. Am mers la ei cu scopul de a purta o simplă discuţie. (...) Am fost coleg de şcoală cu Bogdan Mitu. (...) Îl mai ajutam cu diverse sume de bani. Şi el mă ajuta pe mine. În noiembrie 2010, Bogdan a fost diagnosticat cu cancer de colon. Ştiam de boala lui de la acesta", a mai declarat Deli-Iorga instanţei de judecată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii